20.000 Δορυφόροι 5G θα Στέλνουν Επικίνδυνες Ακτινοβολίες σε Όλο τον Πλανήτη

[04/02/2019 - 09:46]

20.000 Δορυφόροι 5G θα Στέλνουν Επικίνδυνες Ακτινοβολίες σε Όλο τον Πλανήτη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η προηγμένη τεχνολογία πάντα είναι αποδεκτή από τον κόσμο. Όμως, όπως κάθε τέτοια, φαίνεται να έχει οικτρές παρενέργειες. Αυτό, τουλάχιστον υποστηρίζεται.

Εκείνο που σχεδιάζεται, όπως διαβάζουμε στο strangesounds.org, είναι να υπάρχει σε κάθε τοπική αστική κοινότητα ένας πύργος κυψελών 5G περίπου κάθε 500 πόδια (περίπου κάθε 150 μέτρα), κατά μήκος κάθε δρόμου. 

Αναλυτικότερα, στα σχέδια των εταιρειών τηλεπικοινωνίας είναι να εγκαταστήσουν εκατομμύρια μικρές κυψέλες, σε δημόσια κτίρια, σχολεία, στάσεις λεωφορείων, δημόσια πάρκα και οπουδήποτε αλλού.

Ο σκοπός των εγκαταστάσεων αυτών είναι ότι με αυτή την τεχνολογία 5G τα κινητά τηλέφωνα θα είναι πολύ πιο ισχυρά από κάθε προηγούμενη φορά, οπότε τόσο η επικοινωνία όσο και η μεταφορά δεδομένων θα είναι πιο άμεση και πιο ικανοποιητική από ποτέ.

Ωστόσο, αυτή η επιχείρηση μπορεί να εξυπηρετεί τις εταιρίες, αλλά υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις που επισημαίνουν ότι η συνεχής έκθεση σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων σε τόσο κοντινή απόσταση από την πηγή εκπομπής, ίσως, είναι μία πολύ ανησυχητική προοπτική, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα διάφορα είδη ζώων και πτηνών.

Όπως φαίνεται, η FCC έδωσε την έγκριση στο SpaceX στις 29 Μαρτίου 2018 για να εκτοξεύσει 4.425 δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, για αυτό τον σκοπό. Και, δεν είναι η μόνη εταιρία, όπως θα δούμε.

Ο συνολικός αριθμός δορυφόρων που αναμένεται να τεθεί σε χαμηλή και υψηλή τροχιά από διάφορες εταιρείες θα είναι 20.000.

Αυτοί οι δορυφόροι θα χρησιμοποιούν κεραίες σταδιακής συστοιχίας και θα στέλνουν εστιασμένες ακτίνες έντονης μικροκυματικής ακτινοβολίας σε κάθε συγκεκριμένη συσκευή 5G που βρίσκεται στη Γη και, παράλληλα, κάθε συσκευή θα στέλνει μια δέσμη ακτινοβολίας πίσω στο δορυφόρο.

Οι ακτίνες των μικροκυμάτων θα είναι αρκετά ισχυρές ώστε να περνούν μέσα από τοίχους και ανθρώπινα σώματα, προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Αυτό σημαίνει ότι όπου και αν βρίσκεται κάποιος, θα υπάρχουν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες αόρατες δέσμες ακτινοβολίας που, μέσα από το περιβάλλον, θα τον διαπερνούν με την ταχύτητα του φωτός.

Η αποτελεσματική ακτινοβολούμενη ισχύς των κεραιών συστοιχίας 5G στα τηλέφωνα θα είναι 10 φορές ισχυρότερη από τα 4G τηλέφωνα.

Οι σταθεροί εξοπλισμοί, όπως τα Wi-Fi στα σπίτια και τα γραφεία, θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν δέσμες μικροκυμάτων που θα είναι 15 φορές ισχυρότερες (300 watt) από τα σήματα των τηλεφώνων 5G ή 150 φορές ισχυρότερες από τα 4G τηλέφωνα. 

Κανείς δεν θα μπορεί να ξεφύγει από αυτή την έκθεση.

Γιατί το 5G είναι πολύ πιο επικίνδυνο από τα προηγούμενα συστήματα επικοινωνίας; 

Ο Arthur Firstenberg, συγγραφέας, ερευνητής και υποστηρικτής για τον περιορισμό της έκθεσης σε ραδιοσυχνότητες από το περιβάλλον, εξηγεί την ανάλυση της ακτινοβολίας 5G που δημοσιεύθηκε ήδη από το 2002, επισημαίνει:

Όταν ένα συνηθισμένο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο εισέρχεται στο σώμα, προκαλεί κίνηση και φορτίσεις ρευμάτων. Αλλά, όταν πολλοί μικροί ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί εισέρχονται στο σώμα, αυτές οι φορτίσεις μετατρέπονται σε μικρές κεραίες που εκπέμοπυν εκ νέου το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και το στέλνουν βαθύτερα στο σώμα.

Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως BRILLOUIN PRECURSORS.

Κανείς, όμως, δεν φαίνεται να δίνει σημασία σε όλα αυτά, ενώ καμία εταιρία ή οργανισμός δεν τα παραδέχεται.

Αυτές είναι οι εταιρείες με τα μεγαλύτερα σχέδια για την ανάπτυξη δορυφόρων τεχνολογίας 5G:

  • SpaceX: 12.000 δορυφόροι
  • OneWeb: 4.560 δορυφόροι 
  • Boeing: 2.956 δορυφόροι
  • Spire Global: 972 δορυφόροι

Άραγε, υπάρχει ή δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για τον άνθρωπο αλλά και κάθε άλλο ζωντανό οργανισμό γύρω του;

diadrastika.com

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ