«Χορεύει» το Πλυντήριό σας; Δείτε Πως θα το Διορθώσετε!

«Χορεύει» το Πλυντήριό σας; Δείτε Πως θα το Διορθώσετε!

Σας έχουμε τη λύση! 

Έχετε δει το πλυντήριό σας να «χορεύει» χωρίς σταματημό κατά την πλύση; Σας έχουμε τη λύση! 

Είναι πιθανό ότι ένα ή περισσότερα από τα πόδια του πλυντηρίου να μην αγγίζουν το πάτωμα και γι’ αυτό χοροπηδά. Για να επισκευάσετε το πρόβλημα, χρειάζεται απλώς να τα κάνετε ισόπεδα.

Βήματα:

1. Γείρετε το πλυντήριο μπροστά, έτσι ώστε τα πίσω πόδια να απέχουν 7 με 10 εκατ. από το έδαφος και κατόπιν αφήστε το πίσω στη θέση του. Τα πίσω πόδια συνήθως επανέρχονται μόνα τους σε ισόπεδη θέση – το ανασήκωμα και χαμήλωμα της συσκευής με αυτόν τον τρόπο θα προκαλέσει την επαναφορά στα πόδια που έχουν την ιδιότητα να αυτο-επανέρχονται.

2. Τοποθετήστε έναν στερεό ξύλινο τάκο κάτω από το κέντρο του πλυντηρίου, ώστε το στήριγμα αυτό να το κρατά ανασηκωμένο και έτσι θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα μπροστινά πόδια. Θα πρέπει να κινήσετε το πλυντήριο μακριά από τον τοίχο έτσι ώστε να μπορείτε να το γείρετε αρκετά για να εγκαταστήσετε τον τάκο.

3. Χαλαρώστε τα «παξιμάδια» σε κάθε πόδι, χρησιμοποιώντας ένα ρυθμιζόμενο γαλλικό κλειδί. Μόλις τα «παξιμάδια» χαλαρώσουν, μπορείτε να ρυθμίσετε τα πόδια.

4. Αφαιρέστε τον ξύλινο τάκο, και εάν είχατε μετακινήσει το πλυντήριο, τοποθετήστε το πίσω στη θέση του, δίπλα στον τοίχο.

5. Τοποθετήστε ένα ξυλουργικό αλφάδι κατά μήκος της μπροστινής πλευράς του πλυντηρίου και ελέγξτε εάν η συσκευή είναι ισόπεδη από τη μια άκρη ως την άλλη. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, χρησιμοποιήστε μια ρυθμιζόμενη πένσα για να περιστρέψετε κάποιο μπροστινό πόδι έως ότου το πλυντήριο στέκεται επίπεδο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

6. Τοποθετήστε το κατακόρυφο αλφάδι σας στο μπροστινό μέρος της συσκευής και κάντε έλεγχο για να διαπιστώσετε εάν το πλυντήριο είναι επίπεδο σε αυτήν την κατεύθυνση. Εάν δεν είναι, αναπροσαρμόστε κάθε μπροστινό πόδι από τον ίδιο αριθμό στροφών έως ότου φθάσετε στο επιθυμητό επίπεδο.

7. Τοποθετήστε ξανά το πλυντήριο στον ξύλινο τάκο και ξανασφίξτε τα «παξιμάδια». Κατόπιν εάν είναι απαραίτητο, ωθήστε το προς τα πίσω, μέχρι να ακουμπήσει στον τοίχο.

Γενικές οδηγίες:

Είναι καλύτερο να ρυθμιστούν τα πόδια, έτσι ώστε να ισορροπούν όσο το δυνατόν πιο χαμηλά, παρά ψηλά. Όσο πιο κοντά βρίσκεται η συσκευή στο πάτωμα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να τραντάζεται και να τρέμει.

Εάν η μηχανή σας ακόμα «περπατά» αφότου την έχετε ρυθμίσει, τότε μπορεί το πάτωμα κάτω από τη μηχανή να έχει το πρόβλημα. Έχετε ένα αλφάδι και μπορείτε να το ελέγξετε και αυτό.

tromaktiko.gr και dokari.gr

loading...