Έχεις Λακκάκια; Δες τι Σημαίνει για Σένα ή Όσους Έχουν

[19/02/2019 - 14:01]

Έχεις Λακκάκια; Δες τι Σημαίνει για Σένα ή Όσους Έχουν

Έχετε γνωστούς, φίλους συγγενείς με λακκάκια να σχηματίζονται στα μάγουλα; Έχεις εσύ ο ίδιος; Στην αρχαία Ελλάδα τα αποκαλούσαν γελασίνες. Αλλά εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο, βρίσκεται στην συνέχεια -d-

Όσοι έχετε πρόσωπο στο οποίο σχηματίζονται τα -κατά τη γνώμη μας- γοητευτικά λακκάκια, αυτό το άρθρο είναι εξαιρετικά αφιερωμένο.

Τα λακκάκια αποτελούν ένα απ’τα πιο σέξι χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου και αναμφίβολα είναι κάτι που ξεχωρίζει και χαρίζει γοητεία.

Οι επιστήμονες που προφανώς ασχολούνται με τα πάντα, επικεντρώθηκαν και σε αυτό το ζήτημα, προκειμένου να εξηγήσουν γιατί μόνο ένα 20% του πλανήτη έχει αυτό το χαρακτηριστικό βαθούλωμα στο πρόσωπο, όταν χαμογέλουν.

Έτσι, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Physical Anthropology, τα λακκάκια σχηματίζονται κατ’αρχάς όταν οι μύες έρχονται σε επαφή με τα ζυγωματικά και χωρίζονται στα δύο, δημιουργώντας έτσι μια κοιλότητα που επιτρέπει τον σχηματισμό των μικρών τρυπών.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα, πρόκειται για μια γενετική ανωμαλία, ενώ ανά τους αιώνες τα λακκάκια έχουν βοηθήσει τους ανθρώπους στο να επικοινωνούν καλύτερα τα συναισθήματά τους.

Είναι μάλιστα γεγονός πως τα τελευταία χρόνια θεωρούνται μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στην πλαστική χειρουργική παγκοσμίως, καθώς μέσα στο 2017 οι στατιστικές κάνουν λόγο για περίπου 10 τέτοια χειρουργεία τον μήνα.

Όσο για το γιατί τείνουμε να συμπαθούμε περισσότερο τους ανθρώπους με λακκάκια ή ακόμη και να τους θεωρούμε πιο γοητευτικούς, αυτό σύμφωνα με τους ψυχολόγους οφείλεται στο ότι τα λακκάκια ενστικτωδώς απευθύνονται στα γονεϊκά μας ένστικτα, καθώς μας θυμίζουν πρόσωπα μωρών ή παιδιών σε πολύ μικρή ηλικία.

neopolis.gr

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ