Κάτι Συμβαίνει στην Αίγυπτο: Η Χαμένη Πόλη

[18/02/2019 - 08:45]

Κάτι Συμβαίνει στην Αίγυπτο: Η Χαμένη Πόλη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η 6 εκατομμυρίων τόνων Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι το τελευταίο μνημείο από τα λεγόμενα “επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου” που στέκει αγέρωχο. Αλλά αυτό είναι γνωστό. Τώρα, ένα νέο ερώτημα εγείρετε.

Δεν είναι μόνο το αιώνιο ερώτημα που συνοδεύει την πυραμίδα, το ίδιο στιβαρό, όσο και ο όγκος της: Πώς οι Αιγύπτιοι μηχανικοί έχτισαν αυτή τη δομή με τόσο ακριβή τρόπο, με κανένα από τα σημερινά εργαλεία τοπογραφίας και ηλεκτρικών εργαλείων;

Ποιοι ήταν οι χιλιάδες εργάτες που τοποθέτησαν τις πέτρες; Ήταν δούλοι ή εθελοντές; Πού και πώς στεγάστηκαν; Τι έτρωγαν πως οργανώθηκαν;

Η “Αποκωδικοποίηση της Μεγάλης Πυραμίδας” παρουσιάζει τα τελευταία στοιχεία από την πρωτοποριακή αρχαιολογική έρευνα που έχει δελεάσει την κατανόηση μας για το πιο φιλόδοξο έργο του αρχαίου κόσμου.

Γάλλοι αρχαιολόγοι βρήκαν πρόσφατα το ημερολόγιο μιας ομάδας εργασίας που παρείχε στοιχεία για το χτίσιμο της Μεγάλης Πυραμίδας, δίνοντας βασικές γνώσεις στο σχεδιασμό και την εφοδιασμό πίσω από αυτή την μεγαλειώδη επιχείρηση.

Πέρα από αυτά τα μυστικά κατασκευής, η Αποκωδικοποίηση της Μεγάλης Πυραμίδας εντοπίζει ακόμα, το πώς έγινε η κινητοποίηση της κολοσσιαίας εργασίας, την άντληση των πόρων που επενδύθηκαν στο μνημείο και μετασχημάτισαν την αρχαία Αίγυπτο, ενώνοντας ένα έθνος πίσω από έναν κοινό στόχο:

Να εξασφαλίσουν την αιωνιότητα για τον Φαραώ και τη συνεχιζόμενη ευημερία για όλους σε αυτή τη ζωή, αλλά και στην επόμενη.

Παρακολουθήστε αυτό το εκπληκτικό βίντεο και μάθετε για την “Κρυμμένη Πόλη” που βρίσκεται ακόμα εκεί, σε κοινή θέα:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Something Is Happening In Egypt.. “Ancient Lost City” (2019-2020)

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ