Το λάδι καρύδας καταστρέφει το 90% των καρκινικών κυττάρων στο έντερο

ΔΕΝ ισχύει πως το λάδι καρύδας καταστρέφει το 90% των καρκινικών κυττάρων στο έντερο

Σύμφωνα με την Αμερικανική Κοινότητα για τον Καρκίνο, θα υπάρξουν 95.270 νέες περιπτώσεις διάγνωσης καρκίνου στο παχύ έντερο, φέτος στις ΗΠΑ.

Οι περισσότεροι ασθενείς θα προσπαθήσουν να θεραπευτούν με εγχείρηση, και θα προσφύγουν σε θεραπείες με ακτίνες ή χημειοθεραπεία, αλλά όλοι αυτοί οι τρόποι αντιμετώπισης αναμφισβήτητα θα φέρουν μαζί τους και παρενέργειες.

Αν όμως υπήρχε μια πιο ασφαλής και φυσική θεραπεία;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, αυτό ακριβώς πιστεύουν οι ερευνητές ότι έχουν βρει.

Δεν είναι μυστικό ότι το λάδι καρύδας έχει απίθανα οφέλη για την υγεία.

Κάποιοι θεωρούν το βιολογικό, παρθένο λάδι καρύδας υπερτροφή. Το λαυρικό οξύ – το συστατικό το λαδιού καρύδας το οποίο πιστεύεται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες – υπάρχει και στο μητρικό γάλα. Είναι ένα λιπαρό οξύ μέσης αλυσίδας το οποίο στηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, προσφέροντας πολλές αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Το λάδι καρύδας στην ουσία είναι πολύ καλό για την υγεία. Είναι πρώτο στην λίστα αντιφλεγμονωδών τροφών, κατά συνέπεια είναι και αντιβακτηριακό, αντικαρκινικό, αντιμυκητιακό, αντιμικροβιακό, αντιικό και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Το λάδι καρύδας βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα, μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακές νόσους, σκοτώνει τους μύκητες και βοηθά στην διατήρηση ενός υγιούς βάρους, όπως διαβάζουμε στο proionta-tis-fisis.com

Λάδι καρύδας και καρκίνος στο παχύ έντερο

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancer Research, το λαυρινικό οξύ στο λάδι καρύδας έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Το λαυρικό (ή λαυρινικό) οξύ αποτελεί μεγάλο μέρος του λάδιού καρύδας και οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας ανακάλυψαν ότι εξαφάνισε εντελώς το 90% των καρκινικών κυττάρων στο κόλον μέσα σε 2 μόλις μέρες θεραπείας in vitro.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει το ellinikahoaxes.gr: αρχικά, η μελέτη εξέτασε τις ιδιότητες του λαυρινικού οξέως, που αποτελεί περίπου το 50% του λαδιού καρύδας. Δε χρησιμοποίησαν δηλαδή λάδι καρύδας, αλλά μόνο το οξύ. Ουδείς γνωρίζει εάν το λάδι αυτό κάθε αυτό, θα είχε τις ίδιες ιδιότητες, ή αν τα υπόλοιπα συστατικά του, επενεργούν θετικά ή αρνητικά στη δράση του πάνω σε καρκινικά κύτταρα. Σε καμία περίπτωση η μελέτη δεν επιχείρησε να αποδείξει πως το λάδι καρύδας θεραπεύει το καρκίνο.

Το μεγαλύτερο ψέμα των σχετικών άρθρων ωστόσο, είναι πως οι δοκιμές ήταν in vitro, δηλαδή σε καρκινικά κύτταρα σε δοκιμαστικά τρυβλία και όχι in vivo, δηλαδή σε πειραματόζωα ή ανθρώπους. Η διαφορά μεταξύ in vitro και in vivo δοκιμών είναι ουσιαστικά χαώδης. Μια σχετικά «χοντροκομμένη» αναλογία, θα ήταν να βάλουμε καρκινικά κύτταρα σε εργαστηριακές συνθήκες και να τα ποτίσουμε με χλωρίνη. Το βέβαιο είναι πως όλα θα σκοτωθούν, αλλά αν επιχειρήσουμε το ίδιο σε ασθενή, θα τον σκοτώσουμε και αυτόν.Πέρα λοιπόν από την in vitro μελέτη που παρουσιάσαμε πιο πάνω, δεν υπάρχει καμία άλλη που να έχει δείξει, έστω και αμυδρά, πως το λάδι καρύδας θεραπεύει το καρκίνο σε ασθενείς. Περισσότερα, σχετικά με το θέμα μπορείτε να βρείτε στο ellinikahoaxes.gr

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

loading...