10 Μυστικά που Δεν Ξέρατε για το Μάτσου Πίτσου του Διός

[01/02/2019 - 11:37]

10 Μυστικά που Δεν Ξέρατε για το Μάτσου Πίτσου του Διός

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου, είναι γνωστή στους απανταχού λάτρεις των αρχαίων πολιτισμών, είτε από διάθεση διερεύνησης παρόμοιων αρχαιολογικών χώρων, είτε από διάθεση τουρισμού.

Βρίσκεται στο νότιο Περού και θεωρείται ως το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των αυτόχθονων Ίνκα, ο οποίος χάθηκε με έναν μυστηριώδη όσο και ξαφνικό τρόπο, αφήνοντας πίσω του πολλά μυστήρια για εμάς.

Το Μάτσου Πίτσου στη γλώσσα Κέτσουα σημαίνει το «αρχαίο βουνό» και βρίσκεται σε υψόμετρο 2700 μέτρων, μόλις 80 χιλιόμετρα από την πόλη Κούσκο, μία άλλη περιοχή γεμάτη μυστήριο.

Οι υποστηρικτές της “ελληνοπρέπειας” των Ίνκα, ότι δηλαδή είχαν επηρεαστεί από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό με διάφορους τρόπους – αν και επίσημα δεν υπάρχουν τέτοιες αποδείξεις – εκφράζουν μία άλλη άποψη για την ονομασία Μάτσου Πίτσου.

Ισχυρίζονται, λοιπόν, ότι το “Μάτσου Πίτσου” προέρχεται από το Μάχου Πίκου, το οποίο σημαίνει ο “Μεγάλος Πίκος”, όπου Πίκος ήταν ένα προσωνύμιο του θεού Δία.

Αν και αυτή η εκδοχή έχει δεχτεί μεγάλες ενστάσεις, δεν είναι το μόνο μυστικό που εντοπίζουμε στο Μάτσου Πίστου.

Παρακολουθήστε το ελληνικό βίντεο από το κανάλι Lab of Top10 του YouTube για να μάθετε:

10 Μυστικά Που Δε Ξέρατε Για Το Machu Picchu

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ