Τροφές που Ενεργοποιούν την Επίφυση, το Τρίτο Μάτι

Τροφές που Ενεργοποιούν την Επίφυση, το Τρίτο Μάτι

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η επίφυση, είναι γνωστότερη ως ο κύριος αδένας μας που διέπει το Τρίτο Μάτι. Είναι το κέντρο της ψυχικής συνειδητότητας στο ανθρώπινο μυαλό.

Έχει το μέγεθος ενός μπιζελιού και κάθεται μέσα σε μια “σπηλιά” που βρίσκεται πίσω από την υπόφυση. Παράγει φυσικά μια ορμόνη που ονομάζεται μελατονίνη, η οποία ρυθμίζει τους καθημερινούς ρυθμούς του σώματος του ανθρώπου που ασχολούνται άμεσα με τους κύκλους της ημέρας και της νύχτας.

Η ανάπτυξη και επέκταση της λειτουργίας και της ενέργειας αυτού του αδένα είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς επηρεάζει φυσικά κάθε σύστημα στο σώμα σας και έχει τη δυνατότητα να καθορίσει την επέκταση ή τη συστολή της ψυχικής σας επίγνωσης, συνείδησης και εμπειρίας.

Υπάρχουν κάποιες τροφές που βοηθούν στην ανάπτυξη και ενεργοποίηση της επίφυσης και κατ’ επέκταση στο Τρίτο Μάτι. Ας τις δούμε:

Ηλιακό Φως

Το φως του ήλιου είναι εξαιρετικά σημαντικό για την επίφυση και, ναι, το φως του ήλιου είναι μια μορφή τροφής, όπως το φαγητό που τρέφει το σώμα.

Το φως του ήλιου μπορεί να απορροφηθεί και να χωνευτεί μέσα από τα μάτια, το δέρμα, τα μαλλιά, τις τρίχες της μύτης και τα αυτιά και πρέπει να “καταναλώνεται” για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. 

Για την πλήρη εμπλοκή του αδένα με το φως του ήλιου θα πρέπει να ληφθεί μέσα από τις κόρες των ματιών.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Κοιτάξτε τον Ήλιο Κατάματα. Τολμήστε Αυτό Που Σας Κρύβουν: Ηλιοθέαση Sungazing

Ο ύπνος

Όσο ο αδένας της επίφυσης έχει ανάγκη το φως του ήλιου, χρειάζεται επίσης να παράγει αρκετή σεροτονίνη για να ενεργοποιηθεί, ώστε να μπορεί να αυξήσει την ψυχική του συνείδηση.

Η σεροτονίνη παράγεται όταν ο εγκέφαλος κοιμάται και, ειδικότερα, όταν κοιμάται σε ένα πολύ σκοτεινό δωμάτιο, καθώς, όλο αυτό, είναι εξαιρετικά θρεπτικό για τον κωνοειδή αδένα, επίσης.

Τρόφιμα σεροτονίνης

Τα τρόφιμα που παράγουν σεροτονίνη είναι τα αμύγδαλα, οι μπανάνες, οι πιπεριές, το ρύζι, οι πατάτες και τα μπιζέλια, τα οποία όταν καταναλώνονται μπορούν να τροφοδοτήσουν την επίφυσή σας.

Λαχανικά της Θάλασσας

Τα “λαχανικά” φυκιών που αποξηραίνονται από τον ήλιο περιέχουν υψηλές ποσότητες Βιταμίνης D, πολλές βιταμίνες από την οικογένεια Β-βιταμινών και ιώδιο. Τέτοια είδη φυκιών είναι τα kombu, arame, wakame, dulse, nori και πολλά άλλα.

Φυλλώδη λαχανικά

Τα φυλλώδη λαχανικά, όπως το λάχανο, το μαρούλι, τα γογγύλια, τα χόρτα ινδικής μουστάρδας, το κινέζικο λάχανο, οι λαχανίδες κλπ., είναι εξαιρετικά θρεπτικά για τον αδένα της επίφυσης.

Ο λόγος είναι ότι αυτός ο αδένας απορροφά τις ιδιότητες του πράσινου χρώματος των λαχανικών και τα κατανέμει σωστά στα κατάλληλα συστήματα του σώματος έτσι ώστε το σώμα να τρέφεται όπως πρέπει.

Τι να αποφύγετε

Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσει τι ακριβώς πρέπει να αποφύγει κανείς σε αυτή τη σύγχρονη και αρκετά συγχυσμένη ζωή που ζούμε. Ωστόσο, κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε είναι τα εξής:

Η κατανάλωση ψαριών που έχουν υψηλές ποσότητες υδραργύρου, τα ανθρακούχα ποτά, το φθόριο στο νερό και τις οδοντόκρεμες που το περιέχουν, η επαφή τροφίμων που έρχονται σε επαφή με την ρύπανση της ατμόσφαιρας. Όλα αυτά, δυστυχώς, επηρεάζουν αρνητικά τον αδένα και μπορούν να εμποδίσουν την ικανότητά του να λειτουργεί σωστά.

Επίσης, όπως υποστηρίζεται από το selfgrowth.com, όταν καταναλώνετε κρέας από ένα ζώο, καταναλώνετε το DΝΑ αυτού του ζώου και, ως εκ τούτου, παίρνετε τις αρνητικές και θετικές εμπειρίες ενός ζώου που θα μπορούσαν να διακόψουν την ικανότητα της επίφυσης να αναλάβει το δικό της ψυχικό σχέδιο συνειδητοποίησης του κάθε ατόμου.

Εάν σας ενδιαφέρει άμεσα η σωστή “διατροφή” της επίφυσης, θα πρέπει να έχετε μία συσκευή όζοντος στο σπίτι σας για να καθαρίζετε τον αέρα, τα τρόφιμα, αλλά και να πίνετε φιλτραρισμένο νερό.

diadrastika.com