Τσάι Ιβίσκου Καταπολεμά την Γρίπη

Τσάι Ιβίσκου Καταπολεμά την Γρίπη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τα εμβόλια, εδώ και αρκετές δεκαετίας, χρησιμοποιούνται για την καλύτερη υγεία του ανθρώπου. Τελευταία, όμως, υπάρχει και ένα αντιεμβολιαστικό κίνημα που έχει μπερδέψει αλλά και φανατίσει πολύ κόσμο.

Τα πράγματα οδηγούνται σε πολλές παρεξηγήσεις και οδηγούν τους ανθρώπους να μοιράζονται σε δύο αντικρουόμενες πλευρές, χωρίς ουσιαστικά οι περισσότεροι να γνωρίζουν ποιά είναι η αλήθεια για την κάθε άποψη.

Όπως διαβάζουμε στο wakeup-world.com, στις μέρες μας, μια κατηγορία φαρμάκων γνωστή ως αναστολείς της νευραμινιδάσης χρησιμοποιούνται ευρέως για την πρόληψη και τη θεραπεία της γρίπης. 

Όμως, τέτοιου είδους φάρμακα, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις ή έρευνες κρίνεται ότι έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά, ενώ επιπλέον μπορεί να έχουν καταστροφικές παρενέργειες όπως η νευροτοξικότητα. Παρά το γεγονός αυτό, η FDA εγκρίνει τη χρήση τους σε βρέφη.

Επιπλέον, τα εμβόλια γρίπης εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην αγορά ως ασφαλή και αποτελεσματικά, παρά το γεγονός ότι δημοσιευμένη βιβλιογραφία δεκαετιών δεν υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά τους.

Κάπως έτσι, ο κόσμος μπλέκεται και δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιός λέει αλήθεια και ποιός ψέματα.

Τώρα, φαίνεται πως μια συναρπαστική μελέτη αποκαλύπτει ότι το τσάι Ιβίσκου, μπορεί να είναι πολύ πιο ισχυρό από τα φαρμακευτικά προϊόντα για την καταπολέμηση των θανατηφόρων ιών της γρίπης.

Η αναζήτηση ασφαλών και αποτελεσματικών θεραπειών για ανθεκτικές σε φάρμακα και εμβόλια μορφές γρίπης, συμπεριλαμβανομένων των υψηλού παθογόνου ιού της γρίπης των πτηνών H5N1 (HPAIV), έχει οδηγήσει μια ομάδα ερευνητών να διερευνήσουν εάν τα συνήθως χρησιμοποιούμενα εκχυλίσματα τσαγιού βοτάνων θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια βιώσιμη φυσική εναλλακτική λύση.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Στη νέα μελέτη με τίτλο ” Υψηλά αντιικά αποτελέσματα του εκχυλίσματος τσαγιού ιβίσκου στους υποτύπους H5 χαμηλού και υψηλού παθογόνου ιού της γρίπης των πτηνών “, οι ερευνητές διερεύνησαν τις αντιιικές ιδιότητες των ακόλουθων βοτανικών εκχυλισμάτων που παρασκευάστηκαν με βρασμό σε πολύ καθαρό νερό για 2 ώρες:

 • Υβίσκος
 • Μαύρο τσάι
 • Tencha
 • Τσάι Rosehip
 • Τσάι Burdock
 • Πράσινο τσάι
 • Τσάι γιασεμιού
 • Τσάι πιπερόριζας
 • Τσάι από λεβάντα
 • Τσάι Rose
 • Τσάι Oak

Το πείραμα διεξήχθη χρησιμοποιώντας κύτταρα νεφρού σκύλου τα οποία προεπεξεργάστηκαν με εκχύλισμα και στη συνέχεια εκτέθηκαν στον ιό για να εξακριβωθεί το διαφορετικό αντι-ιικό τους δυναμικό.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι αυτή είναι η πρώτη μελέτη που γνωρίζουν ότι παρουσιάζουν έναν τόσο υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας έναντι οποιασδήποτε προηγούμενης μορφής γρίπης.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η πιθανότητα ότι το εκχύλισμα Ιβίσκου μπορεί να αποτρέψει και να θεραπεύσει τη απειλητική ιογενή λοίμωξη είναι ακόμη πιο ενθαρρυντική, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι έχει ένα πολύ υψηλό όριο ασφάλειας, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για εκατοντάδες χρόνια, σε παραδοσιακές κοινωνίες.

Ωστόσο, όλα ακόμα είναι υπό έρευνα. Συνιστάται, λοιπόν, να ρωτήσετε και να συμβουλευτείτε ειδικούς γιατρούς στο θέμα αυτό.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

diadrastika.com

loading...