Ο Βόρειος Μαγνητικός Πόλος της Γης Έχει Αλλάξει Πολικότητα;;;;;

Ο Βόρειος Μαγνητικός Πόλος της Γης Έχει Αλλάξει Πολικότητα;;;;;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο μαγνητικός βόρειος πόλος της Γης έχει παρασυρθεί από την “κανονική” θέση του, τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, ώστε οι επιστημονικές εκτιμήσεις δεν είναι πλέον ακριβείς, κυρίως, για τη ναυσιπλοΐα.

Μπορεί να ακούγεται ως καταστροφικό, αλλά σε γενικές γραμμές η μετατόπιση αυτή δεν προκαλεί συναγερμό, καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν μελετηθεί για τα τελευταία 780.000 χρόνια, τα απολιθωμένα αρχεία δείχνουν ότι οι πόλοι έχουν μετακινηθεί και έχουν αλλάξει αρκετές φορές,  χωρίς να αναγνωρίζονται βλάβες στους ζώντες οργανισμούς. 

Σύμφωνα με το iflscience.com, στην πραγματικότητα, όμως, πρόσφατα γεωλογικά αρχεία δείχνουν επίσης ότι το μαγνητικό μας πεδίο εξασθενεί, ένα φαινόμενο που μπορεί, πιθανόν, να οδηγήσει σε αναστροφή του γεωμαγνητικού πόλου.

Αλλά ακόμα και αν αυτό συμβεί, δεν σημαίνει ξαφνικές ηφαιστειακές εκρήξεις ή άλλου είδους καταστροφές.

Διαβάστε επίσης: Τι θα Συμβεί σε ΕΜΑΣ αν οι Μαγνητικοί Πόλοι Αντιστραφούν

Ωστόσο, “Η κλίση έχει αλλάξει μόλις πάνω από 2,5 μοίρες τα τελευταία 22 χρόνια από τότε που άνοιξε το (αεροδρόμιο) Ντένβερ”, δήλωσε ο Heath Montgomery, πρώην εκπρόσωπος του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντένβερ, σε μια δήλωσή του..

Το περίεργο, όμως, είναι μία άλλη δήλωση που αναγράφεται στην
National Oceanic and Atmospheric Administration
(NOAA), δηλαδή την
Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση:

“Οι αργά κινούμενες (λιθοσφαιρικές) πλάκες λειτουργούν ως ένα είδος μαγνητοταινίας αφήνοντας πληροφορίες σχετικά με τη δύναμη και την κατεύθυνση των προηγούμενων μαγνητικών πεδίων. Με τη δειγματοληψία αυτών των πετρωμάτων και τη χρήση τεχνικών ραδιομετρικής χρονολόγησης, ήταν δυνατή η αναδημιουργία της ιστορίας του μαγνητικού πεδίου της Γης για τα τελευταία 160 εκατομμύρια χρόνια», όπως σε μία ταινία.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Και σημειώνεται το εξής:

“Αν κάποιος παίξει την ταινία προς τα πίσω, το αρχείο δείχνει την ενίσχυση του μαγνητικού πεδίου της Γης, την αποδυνάμωση και την αλλαγή της πολικότητας”.

Και το πρωτότυπο: If one “plays the tape backwards,” the record shows Earth’s magnetic field strengthening, weakening, and often changing polarity.

Εσείς τι καταλαβαίνετε; Τι θέλει να πει η NOAA;

diadrastika.com