Οι Απαγορευμένοι Κώδικες του Ντα Βίντσι και τα Απόκρυφα Μυστικά του

Οι Απαγορευμένοι Κώδικες του Ντα Βίντσι και τα Απόκρυφα Μυστικά του

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι (15 Απριλίου 1452 – 2 Μαΐου 1519), είναι ένας από τους πιο διάσημους και δημοφιλέστερους ζωγράφους της Αναγέννησης. Ωστόσο, τα ταλέντα του δεν εξαντλούνται μόνο στην εικαστική τέχνη και πίνακες.

Ο πολυμαθής και σχεδόν πανεπιστήμων ντα Βίντσι, είχε ασχοληθεί με τα πάντα και έχει αφήσει ένα εκπληκτικό έργο πίσω του που περιλαμβάνει πολλές εφευρέσεις, γλυπτική, αρχιτεκτονική, διάφορες επιστήμες, όπως μαθηματικά και εφαρμοσμένη μηχανική, ανατομία, γεωλογία, αστρονομία και πολλές άλλες, ενώ έχει ασχοληθεί και με την λογοτεχνία.

Μάλιστα, του αποδίδονται ως δικές του εφευρέσεις το αλεξίπτωτο, το ελικόπτερο και του άρματος μάχης.

Στα πιο διάσημα έργα του βρίσκονται η “Μόνα Λίζα”, για την οποία έχουν διατυπωθεί πολλά ερωτηματικά, ενώ πρόσφατα φαίνεται πως έλυσαν το “μυστήριο” του γιατί χαμογελά η Μόνα Λίζα.

Ένα άλλο, εξίσου διάσημο έργο του, είναι ο “Μυστικός Δείπνος” για τον οποίο υποστηρίζεται ότι ένα προαιώνιο μυστικό έκρυψε ο Da Vinci στο Τελευταίο Δείπνο του Ιησού, ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται πως ο «Μυστικός Δείπνος» αποκαλύπτει το τέλος του κόσμου.

Και αυτά, δεν είναι παρά μόνο ελάχιστα δείγματα, ανάμεσα σε πολλά άλλα, για τα οποία διάφοροι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο διάσημος δημιουργός, έκρυψε κρυφά μηνύματα και κώδικες. Μέσα σε αυτούς τους ισχυρισμούς είναι, επίσης, πως κρυπτογραφεί και την εξωγήινη επίδραση. Παρακολουθείστε τρία βιντεάκια που ακολουθούν, το πρώτο από το History Channel. Το τελευταίο είναι στα ελληνικά από το κανάλι Weirdo και περιλαμβάνει Τα πιο Παράξενα Κρυμμένα Μυστικά!

Ancient Aliens: Da Vinci’s Secret Messages (Season 13) | History

Alien High Priest Found In Mona Lisa

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τα πιο Παράξενα Κρυμμένα Μυστικά! | Weirdo

diadrastika