Με Αυτό που Είδε η NASA τα Έχασε και Προσπάθησε να το Καλύψει

[09/03/2019 - 09:47]

Με Αυτό που Είδε η NASA τα Έχασε και Προσπάθησε να το Καλύψει

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA έρχεται αντιμέτωποι με πράγματα που την ξαφνιάζουν και στη συνέχεια ψάχνει να βρει δικαιολογίες για να εξηγήσει ότι δεν είναι αυτό όλοι κατάλαβαν.

Ο έλεγχος της αποστολής της NASA έμεινε δυστυχισμένος για τα λόγια αφού ένα περίεργο αντικείμενο πέταξε πέρα ​​από το ISS, προκαλώντας άγριες αξιώσεις από θεωρητικούς συνωμοσίας, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ.

Σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής express.co.uk ένα παράξενο περιστατικό αναστάτωσε τους πάντες όταν συνέβη και αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ, προκαλώντας άγριες αξιώσεις από θεωρητικούς συνωμοσίας.

Όταν η NASA  εγκαινίασε το διαστημικό σκάφος STS-106 από το διαστημικό κέντρο Kennedy στις 8 Σεπτεμβρίου 2000, σκοπός της αποστολής ήταν να πετάξει το διαστημικό λεωφορείο Atlantis στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για κάποιες προετοιμασίες.  Ωστόσο, υπήρξε μια παράξενη στιγμή.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2000, περίπου στις 10:30 π.μ., το Atlantis περνούσε πάνω από το Σικάγο, στην πολιτεία του Ιλινόις. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης, δύο φωτεινά αντικείμενα εμφανίζονται να πετούν σε όλη την οθόνη, η οποία φαινόταν να τρομάζει τον ελεγκτή πτήσης πίσω, στο Mission Control του Χιούστον:

Το Atlantis πλησιάζει την ανατολή καθώς περνά την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών.

Υπάρχει μια… υπάρχει μια θέα του Σικάγου και μερικά, κρύσταλλα πάγου ή άλλα αντικείμενα που φωτίζονται από τον ήλιο που ανατέλλει.

Το Atlantis κινείται τώρα προς την ανατολή, σχεδόν στο επόμενο λεπτό ή κάπως έτσι.

Καθώς γίνεται αυτό, κρυστάλλινα πάγου εμφανίζονται στο λεωφορείο (Atlantis) και φωτίζονται.

Το περίεργο γεγονός, οι συνωμοσιογράφοι δεν το άφησαν να πάει χαμένο, συμπεριλαμβανομένου και του Jeff Challender. Ήταν πεπεισμένοι ότι η NASA είχε μόλις καταλάβει κάτι που δεν έπρεπε να είχε συμβεί.

Κατά τη διάρκεια του “Secret Space” του Amazon Prime, ο Jeff Challender αποκάλυψε  την άποψή του για το πώς συνέβη το γεγονός:

Καθώς το λεωφορείο περνούσε πάνω από το Σικάγο, δύο ασυνήθιστα αντικείμενα φαίνονται να πετούν κάτω.

Το πρώτο αντικείμενο εμφανίστηκε μικρότερο και πιο μακριά, αλλά το δεύτερο ήταν πολύ φωτεινό και κινήθηκε με ταχύτητα.

Ο έλεγχος της αποστολής προσπάθησε να μεγεθύνει και να ακολουθήσει το συμβάν μέχρι που βγήκαν εκτός, ή ίσως συνειδητοποίησαν ότι το βίντεο βγαίνει στο κοινό.

Ο κ. Challender συνέχισε λοιπόν να αποκαλύπτει γιατί πίστευε ότι τα αντικείμενα αυτά δεν ήταν παγοκρύσταλλοι, στηριζόμενος στο γεγονός ότι ο εκφωνητής είχε πει ότι ο ήλιος θα ανέβει σε λίγα λεπτά, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα αντικείμενα δεν αντανακλούσαν το φως του, άρα ήταν αυτόφωτα.

Επιπλέον ο κ. Challender αποκάλυψε επίσης τέσσερα πιο παράξενα αντικείμενα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της ίδιας αποστολής, που φαίνεται να πετούσαν σε σχηματισμό.

Άραγε, η NASA βρέθηκε προς εκπλήξεων σε ένα γεγονός που προσπάθησε τσάτρα-πάτρα να καλύψει; Ήταν αυτά τα αντικείμενα παγοκρύσταλλοι ή ΑΤΙΑ;

Παρακολουθήστε το βίντεο που δείχνει το συμβάν για να κάνετε τη δική σας εκτίμηση:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

NASA ISS SHOCK: How strange ‘illuminating’ object left Mission Control BAFFLED

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ