Δείτε τι θα Συμβεί 27 έως 29 Μαρτίου στον Ουρανό

[24/03/2019 - 09:37]

Δείτε τι θα Συμβεί 27 έως 29 Μαρτίου στον Ουρανό

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο ουρανός θα αποκτήσει ένα διαφορετικό ενδιαφέρον σε σχέση με άλλες βραδιές, καθώς θα λάβουν χώρα αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.

Ο Δίας, ο Κρόνος και η Αφροδίτη θα σχηματίσουν μια ευθεία νοητή γραμμή πάνω από το νοτιοανατολικό προς τον νότιο ορίζοντα πριν την αυγή.

Από τους τρεις πλανήτες, η Αφροδίτη και ο Δίας είναι οι δύο πιο λαμπροί, ενώ μπορείτε επίσης να δείτε το φωτεινό αστέρι Antares, το οποίο κάθεται ελαφρώς κάτω δυτικά του Δία.

Το κόκκινο υπερφυσικό αστέρι θα είναι ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια σε ολόκληρο τον νυχτερινό ουρανό.

Στις 27-29 Μαρτίου το φεγγάρι θα περάσει από τον Δία και τον Κρόνο στον ουρανό πριν και μετά την αυγή. Θα ζευγαρώσει με τον λαμπερό Δία την αυγή της 27ης.

Ο Δίας κατατάσσεται ως το 4ο λαμπρό ουράνιο σώμα στους ουρανούς, μετά τον Ήλιο, το Φεγγάρι και την Αφροδίτη. Ακόμη και τα κιάλια χαμηλής απόδοσης θα σας φανερώσουν τα τέσσερα κύρια φεγγάρια του γίγαντα του φυσικού αερίου, γνωστά και ως Φεγγάρια του Γαλιλαίου.

Στις 29, αναζητήστε τον κίτρινου χρώματος Κρόνο που θα κλίνει πάνω από το δεξί μέρος της σελήνης κατά το ήμισυ μέχρι το νοτιοανατολικό ουρανό την αυγή. Εάν έχετε ένα τηλεσκόπιο, μην ξεχάσετε να το ρυθμίσετε όπως πρέπει για να δείτε τα περίφημα δαχτυλίδια του.

Δείτε περίπου πως θα είναι στο βίντεο που ακολουθεί:

A Trio of Bright Planets Line Up Before Dawn – Jupiter, Saturn Join the Crescent Moon

Με στοιχεία από earthsky.org, nationalgeographic.com και space.com

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ