Κι Όμως Συνέβη Αλλά ΔΕΝ το Κατάλαβε Κανείς !!!

Κι Όμως Συνέβη Αλλά ΔΕΝ το Κατάλαβε Κανείς !!!

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ενώ ήμασταν όλοι πολύ απασχολημένοι με διάφορες προετοιμασίες για την περίοδο των Χριστουγέννων ή των διακοπών τον Δεκέμβριο, συνέβη κάτι που ήταν αρκετά τρομακτικό.

Ένα κομμάτι διαστημικού βράχου βυθίστηκε προς τη Γη και στις 18 Δεκεμβρίου 2018, χτύπησε την ατμόσφαιρά μας. Δημιουργήθηκε μία φωτεινή φλόγα και εξερράγη στον αέρα με δύναμη 10 φορές την ενέργεια της ατομικής βόμβας της Χιροσίμα – και το χάσαμε όλοι τελείως.

Η έκρηξη ήταν μεγαλύτερη και από τον διαβόητο μετεωρίτη Τσελιάμπινσκ που εξερράγη στη ρωσική περιοχή το 2013, τραυματίζοντας εκατοντάδες, ενώ ταυτόχρονα ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός αυτού του είδους σε διάστημα 30 χρόνων.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι μοναδικοί μάρτυρες του φαινομένου ήταν οι θαλάσσιοι λέοντες και οι έκπληκτες φάλαινες, καθώς το συμβάν έγινε πάνω από την Βερίγγειο Θάλασσα.

Αμερικανικοί στρατιωτικοί δορυφόροι “είδαν” την έκρηξη πέρυσι και στη συνέχεια την ανέφεραν στη NASA για να ερευνήσουν το συμβάν, σύμφωνα με το BBC News .

Τι είχε συμβεί, λοιπόν; Ο μετεωρίτης, ο οποίος είχε αρκετά μέτρα μήκος, μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης με ταχύτητα 32 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο σε μια απότομη τροχιά 7°.

Σύμφωνα με τον Peter Brown , επιστήμονα μετεωριτών και καθηγητή του Πανεπιστημίου του δυτικού Οντάριο του Καναδά, σύμφωνα με μετρήσεις, ο μετεωρίτης ήταν 10 μέτρα (33 πόδια) και είχε μάζα 1.400 τόνους.

Διαβάστε επίσης: Δεν Είναι Καλό: Τι θα Συμβεί αν Αναχαιτίσουμε Αστεροειδή που Έρχεται Κατά Πάνω μας (video)

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αν και ο Lindley Johnson, αξιωματικός της πλανητικής άμυνας της NASA, δήλωσε στο BBC News ότι ένας τέτοιος μετεωρίτης αναμένεται μόνο δύο ή τρεις φορές κάθε 100 χρόνια, τίθεται ένα ζήτημα: Βρίσκεται η Γη σε κίνδυνο;

Όπως φαίνεται, τα υπερσύγχρονα μέσα που διαθέτουμε αντιλήφθηκαν τελευταία στιγμή την πτώση αυτού του διαστημικού βράχου. Κι αν, τελικά, τρυπούσε την ατμόσφαιρα και προσγειωνόταν με αυτή την ιλιγγιώδη ταχύτητα που είχε, σε κάποια ξηρά ή θάλασσα; Τι θα γινόταν;

diadrastika.com