Δεν Πίστευαν στα Μάτια τους με το Περιεχόμενο του Δοχείου που Ανακάλυψαν στην Κίνα

Δεν Πίστευαν στα Μάτια τους με το Περιεχόμενο του Δοχείου που Ανακάλυψαν στην Κίνα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αρχαιολόγοι βρήκαν ένα χάλκινο δοχείο ηλικίας 2.000 ετών σε έναν αρχαίο τάφο στην κεντρική επαρχία Henan της Κίνας, κατά τις ανασκαφές τον Οκτώβριο του 2018.

Σύμφωνα με το Xinhua, όπως αναφέρει η ρώσικη σελίδα rt.com, το δοχείο βρέθηκε σε έναν τάφο που ανήκει σε μια οικογένεια ευγενών από τη Δυτική Δυναστεία Χαν που χρονολογείται από το 202 π.Χ. έως το 8 μ.Χ. Η οικογένεια έδινε σαφώς πολύ υψηλή αξία σε κάποια πολύ ειδικά θέματα, τα οποία πολύς κόσμος θα ήθελε να έχει, αλλά δεν ήταν για να τα μοιραστούν με όλους.

Το δοχείο περιείχε ένα μυστηριώδες υγρό που μύριζε σαν αλκοόλ σε ποσότητα αρκετά μεγάλη, της τάξεως περίπου των 3,5 λίτρων.

Τόσο το δοχείο, όσο και το παράξενο περιεχόμενο πήγαν για ανάλυση, οπότε οι εργαστηριακές δοκιμές αποκάλυψαν ότι το μυστηριώδες υγρό αποτελείται κυρίως από νιτρικό κάλιο και αλενίτη, τα οποία αποτελούν τα κύρια συστατικά ενός σχεδίου αθανασίας που καταγράφεται σε ένα αρχαίο ταοϊστικό κείμενο.

Με απλά λόγια επρόκειτο για ένα μαγικό φίλτρο, ένα “ελιξίριο της αθανασίας”, αυτό που βρέθηκε στον τάφο, στην πόλη Luoyang, ηλικίας σχεδόν 2000 ετών.

Τα φίλτρα που υπόσχονταν την αθανασία ήταν μίας εμμονή στην αρχαία κινεζική ιστορία, με το πιο διάσημο παράδειγμα να αποτελούν τα δύο ταξίδια του μάγου Xu Fu προς αναζήτηση ανάλογου ελιξίριου κατά τη διάρκεια της Δυναστείας Qin.

Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακαλύφθηκε ένα δείγμα τέτοιου φίλτρου και, μάλιστα, άθικτου.

“Είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν μυθικά «φάρμακα αθανασίας» στην Κίνα. Το υγρό έχει σημαντική αξία για τη μελέτη των αρχαίων κινέζικων σκέψεων για την επίτευξη της αθανασίας και την εξέλιξη του κινεζικού πολιτισμού », εξηγεί ο Shi Jiazhen, επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Μνημείων και Αρχαιολογίας στο Luoyang.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Άραγε, όταν θα γίνει πλήρης ανάλυση και αποδειχτεί ότι κάνει εκείνο για το οποίο προορίστηκε, έστω και 2000 χρόνια μετά, θα διατεθεί στην ανθρωπότητα ή θα κρατηθεί μυστικό, όπως έκαναν οι ευγενείς και οι βασιλείς της εποχής;

Παρακολουθήστε και το σχετικό βίντεο:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Elixir Of Immortality Discovered In 2,000-Year-Old Chinese Tomb

https://youtu.be/r5SBLxq7acE

diadrastika.com