Κυδωνία: η Περιοχή που Κρύβει το Μυστικό του Κόκκινου Πλανήτη

Κυδωνία: η Περιοχή που Κρύβει το Μυστικό του Κόκκινου Πλανήτη

Επιμελείται ο Σπύρος Μακρής

Πολλά είναι εκείνα που δείχνουν ότι ο Κόκκινος Πλανήτης, ο Άρης, δεν είναι αυτό που προσπαθούν να του προσδώσουν οι επιστήμονες.

Όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα και ειδικότερα με το αμφιλεγόμενο “Πρόσωπο στον Άρη”, αλλά και την περιοχή “Κυδωνία” θα έχουν βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα.

Ωστόσο, ίσως, είναι ευκαιρία να δούμε μία διαφορετική γωνία την οποία πιθανόν δεν γνωρίζατε. Πριν όμως, θεωρούμε σημαντικό να σημειώσουμε πως ο πλανήτης Άρης σε μία μακρινή εποχή ονομαζόταν “Ερυθραία” και, επίσης, ότι το “Πρόσωπο στον Άρη” βρίσκεται σε μία περιοχή με το ελληνικό όνομα “Κυδωνία”.

Υπάρχουν δομές μέσα στην περιοχή της Κυδωνίας που είναι ενδιαφέρουσες συμπεριλαμβανομένης της ιδιαίτερα σημαντικής πεντάεδρης πυραμίδας στον Κόκκινο πλανήτη. Διάφοροι ερευνητές έχουν εκφράσει τις απόψεις τους ως προς την προέλευση των δομών της Κυδωνίας. Οι γνώμες ποικίλουν από τις συμβατικές επιστημονικές εξηγήσεις των φυσικών δυνάμεων όπως ο αέρας, αλλά και μέχρι τον αρχαίο πολιτισμό που μπορεί να υπήρξε εκεί αλλά έφυγε και ταξίδεψε για κάπου αλλού, όταν άλλαξε το κλίμα του Άρη. Μερικοί έχουν ρωτήσει ακόμη και αν αυτά τα φερόμενα ως τεχνητά αντικείμενα δημιουργήθηκαν από ανθρώπινα όντα. Αυτό δίνει στη ΝΑΣΑ πολύ περισσότερη αξία σχετικά με τις τεχνολογικές ικανότητες της, από όσο πρέπει.

Τα αγρογλυφικά της νότιας Αγγλίας από το 1989 έχουν εξελιχθεί από απλά σε πολύπλοκα και ακριβή γεωμετρικά σχέδια σαν τα φράκταλ, πολύ πέρα από την ικανότητα οποιοδήποτε φαρσέρ. Στην αρχή ήταν γνωστά από τη θεωρία Μεαντέν που πρότεινε τη φυσική δημιουργία τους λόγω των εμφανιζόμενων δινών πλάσματος.

Ομοίως, η θεωρία αυτή, ότι δηλαδή η φυσική διάβρωση ευθύνεται για τους σχηματισμούς στη Κυδωνία καταρρίπτεται. Όχι μόνο από τους καθαρούς περιορισμούς των μηχανισμών της διάβρωσης αλλά και λόγω των πολύ περίπλοκων γεωμετρικών σχέσεων στο σχεδιάγραμμα της περιοχής της Κυδωνίας. Ευθείες γραμμές της πεντάεδρης πυραμίδας που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό σημείο της λεγόμενης “Πόλης” της Κυδωνίας έχουν εντοπιστεί.

Ο Ερολ Ο Τορμ, γεωμορφολογικός της Αμυντικής Αμερικανικής Υπηρεσίας Χαρτογράφησης, έχει τονίσει ότι δεν μπορεί να διαμορφωθεί ένα αντικείμενο με πέντε ευθείες πλευρές ή δεν μπορεί να διατηρηθεί με τη δράση του αέρα και του καιρού, γιατί η δύναμη που τρώει τις επιφάνειες θα προκαλέσει συγχρόνως διάβρωση σε οτιδήποτε υπάρχει απέναντι από τις ευθείες πλευρές ή τις άκρες τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική εγγύτητα των γειτονικών μορφών αυτή η παρατήρηση ισχύει εξίσου για την περιοχή γνωστή ως “Πόλη”. Πρέπει επίσης να θυμηθούμε τη δήλωση του Καρλ Σάγκαν πως η ευφυής ζωή στη Γη αποκαλύπτεται καταρχήν μέσω της γεωμετρικής τακτικότητας των κατασκευών της.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ενώ πολλοί λίγοι τώρα άνθρωποι υποστηρίζουν τη θεωρία συνωμοσίας εν τούτοις έχει διασπαρθεί στα διάφορα περιοδικά για το UFO, η θεωρία ότι ο Άρης έχει μυστικές βάσεις και αυτό, φυσικά, χάρη στη NASA. Μοιάζει πάντως με την υπόθεση ενός πολιτισμού που μάλλον ήταν υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τον Άρη όταν το κλίμα άλλαξε. Αυτή η θεωρία υποθέτει κάποια μεγάλη αλλαγή στο κλίμα του πλανήτη, παρά μία πιο ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση. Την πιθανότητα ότι το κλίμα έγινε ανίκανο να συντηρήσει ζωή μετά την αναχώρηση ενός αποικιακού πολιτισμού που διατηρούσε τεχνητά του πλανήτη.

Αρκετοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο Άρης δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει με φυσικό τρόπο ένας γαλαζοπρασινος πλανήτης, επάνω στον οποίο θα μπορούσαν να εξελιχθούν νοήμονα όντα. Ο λόγος είναι ότι δεν έχει τα κριτήρια που απαιτούνται: πλανήτης σύντροφος σωστού μεγέθους και περιστροφή σε κανονική ταχύτητα για να παράγει το αναγκαίο μαγνητικό πεδίο. Άλλοι υποστηρίζουν εν τούτοις ότι με τη σωστή τεχνολογία ο Άρης έγινε κατοικήσιμος για να τον κατοικήσουν την αρχαιότητα νοήμονα όντα.

Επιπλέον η τεχνολογία για την επιτάχυνση της περιστροφής του Άρη εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Κυδωνίας. Αυτή η τεχνολογική δυνατότητα θα ίσχυες για πολλούς πλανήτες που περιστρέφονται πάρα πολύ αργά οπότε και τα ανθρώπινα όταν θα καταλάβουν πιθανώς πώς να τελειοποιήσουν αυτή την τεχνική. Γιατί για εμάς ως είδος είναι ήδη πάρα πολύ αργά να γυρίσουμε πίσω. Η ανθρωπότητα έχει ήδη “επιβιβαστεί” για το κοσμικό ταξίδι, με την προσπάθειά μας να ερευνήσουμε το ηλιακό σύστημα

Περαιτέρω, σε αυτό το Αρειανό σύμπλεγμα υπάρχει μία κατασκευή, ίσως, πιο εμφανής ακόμα και από το γνωστό “Πρόσωπο” το φερόμενο ως τεχνητά ισιωμένο πεδίο που ονομάζουμε “Προμαχώνα”. Αυτό το ισιωμένο μέρος νοτιοανατολικά του “Προσώπου” που θα συνεπάγονταν μνημειώδη εργασία πάνω στο φυσικό όγκο, σε αντίθεση με τον άλλο φυσικό όγκο, έχει μία ενδιαφέρουσα ομοιότητα με το Αιγυπτιακό ιερογλυφικό σημάδι για τη μύτη. Προερχόμενο από το “Πρόσωπο” είναι επίσης ένα καθοριστικό σημείο για τις λέξεις που συνδέονται με τη μύτη, την αίσθηση της μυρωδιάς και την απόλαυση.

Στα ανατολικά του Προμαχώνα είναι ένα ανάχωμα με μία πολύ διακριτικά ανερχόμενη σπείρα. Αυτό το ανάχωμα υπολογίζεται ότι είναι ένα μίλι σε διάμετρο και περίπου 152 μέτρα ψηλό.

Βορειοανατολικά της λεγόμενης “Αρειανής Σφίγγας” υπάρχει ένας μεγάλος κρατήρας μαζί με αυτό που ισχυρίζονται διάφοροι ερευνητές ότι είναι μία τεχνητή κατασκευή αποκαλούμενη “Τείχος” στη δυτική πλαγιά του κρατήρα. Αυτό το “τείχος” είναι εντυπωσιακά ευθύ και κάπου 2 μίλια μακρύς και φαίνεται να κάθεται σαφώς πάνω στην πλαγιά του κρατήρα κάτι που προφανώς σημαίνει ότ είναι μεταγενέστερος από τον κρατήρα. Στο χείλος του κρατήρα επάνω από ένα χάσμα υπάρχει μία τρίγωνη πυραμίδα τετραεδρική. Φαίνονται, επίσης δύο άσπρα σημάδια στον πυθμένα του κρατήρα.

Πιστεύεται ότι είναι η θέση των δαχτυλιδένιων βάσεων για τους αιωρούμενους μαγνήτες που ήταν συνδεδεμένοι με δύο τεράστιους περιστρεφόμενους δίσκους που κατασκευάστηκαν μέσα σε αυτό τον κρατήρα. Γιατί, τώρα, να ήθελε κάποιος να εγκαταστήσει δύο περιστρεφόμενος δίσκους στον κρατήρα;

Οι γρήγορα περιστρεφόμενοι δίσκοι χάνουν μάζα και απελευθερώνουν κβάντα βαρυτικού πεδίου. Η απώλεια μάζας είναι ίση με την απώλεια βαρύτητας. Αυτοί οι γρήγοροι περιστρεφόμενοι δίσκοι, επομένως, θα είχαν εμποτίσει την επιφάνεια του πλανήτη με κβάντα βαρυτικού πεδίου αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τη μάζα του, διευκολύνοντας την αύξηση της περιστροφής του πλανήτη. Αυτό είναι μέρος της ανάγκης για τον εποικισμό ενός πλανήτη αλλά μία τέτοια έννοια συναντά την τρέχουσα επιστημονική σκέψη ως προς τον τρόπο με τον οποίο θέλει να καταπιαστεί με τη γεωδιαμόρφωση του Άρη.

Ο γνωστός συγγραφέας Άρθουρ Κλαρκ στο “The snows of Olympus”, καθορίζει την ιδέα, τη δική του, τουλάχιστον, για τον τρόπο που πρέπει να προσαρμοστεί ένας πλανήτης, όπως ο Άρης στις ανθρώπινες απαιτήσεις.

Ενώ είναι δυνατόν να γίνουν ποικιλίες προσομοίωσης υπολογιστών και να προβλεφθούν αυτοαντιγραφόμενες μηχανές ρομπότ, ποιος είναι ο λόγος για αυτό, αν δεν διατηρείται ατμόσφαιρα από τον πλανήτη; Ο Άρης, όπως λένε, διαμορφώθηκε τεχνητά για τους εξής λόγους:

Πρώτον, για να δώσει έμφαση στο μήνυμα που κρύβεται στη διαφορά των δύο ημισφαιρίων. Οι αναγνώστες του βιβλίου “2/3” θα εκτιμήσουν τη σχετικότητα του γεγονότος ότι η οριοθέτηση μεταξύ Βορείου και Νοτίου ημισφαιρίου στον Άρη γίνεται γύρω στις 37° διαγωνίως, σε σχέση με το οριζόντιο.

Δεύτερον, για να υπογραμμίσει και τα μηνύματα που κρύβονται στην τοποθέτηση των γιγαντιαίων ηφαιστείων που εξουσιάζουν το βόρειο ημισφαίριο του. Το όρος Όλυμπος του Άρη αποκαλύπτει την τετραεδρικη σταθερά 19,47. Βρίσκεται, επίσης, σε γεωμετρική σχέση με τα άλλα τρία ηφαίστεια στην κορυφογραμμή Θαρσής. Τέλος, αυτά τα τρία ηφαίστεια σχετίζονται με τις φιλοσοφικές έννοιες του “Προμαχώνα” και του “Προσώπου στον Άρη” από τη μία και των Πυραμίδων και της Σφίγγας, στην Αίγυπτο, από την άλλη.

Τρίτον, αυτή η γεωλογική διαμόρφωση βοηθάει στη δημιουργία έκκεντρης τροχιάς στον Άρη που με τη σειρά του βοηθάει στη διατήρηση της γήινης τροχιάς των 365,26 ημερών.

Όπως είδαμε και όπως γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με τέτοια θέματα, στον πλανήτη Άρη υπάρχει η περιοχή της “Κυδωνίας” που έχει σχέση με το όρος Όλυμπος. Η NASA είτε σκόπιμα είτε ασυναίσθητα, σύμφωνα με ερευνητές, δείχνουν κάτι από τον εαυτό τους με την επιλογή του ονόματος της περιοχής. Το κυδώνι είναι το φρούτο της κυδωνιάς το οποίο όταν είναι ώριμο έχει χρυσό χρώμα και θυμίζει τα τρία χρυσά μήλα από την ελληνική μυθολογία.

Κυδωνία, ήταν επίσης η ονομασία μιας πόλης στην Κρήτη, τα σημερινά Χανιά, μία αποικία των Σαμίων. Στην βορειοδυτική Κρήτη η Κυδωνία θεωρήθηκε κατοικία του βασιλιά Μίνωα ο οποίος διέταξε τον Δαίδαλο να κατασκευάσει το λαβύρινθο προκειμένου να βάλει τον Μινώταυρο, απόγονο ενός ταύρου και της συζύγου του Πασιφάης. Ο Δαίδαλος ήταν πατέρας του Ίκαρου που έλιωσε τα κέρινα φτερά του πετώντας κοντά στον Ήλιο. Αυτό κάνει πιο αρμόζουσα την επιλογή του επιστημονικού περιοδικού Ίκαρος σαν μεταφορέα των πληροφοριών σχετικά με τις πυραμίδες του Mariner.

Πληροφορούμαστε ότι και στις δύο αυτές τις περιπτώσεις οι εικόνες παρεμβλήθηκαν σκόπιμα στο αρχείο προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη συζήτηση που σας προκύψει σχετικά με τα τεχνητά αντικείμενα στον Άρη. Τα κείμενα στο περιοδικό Ίκαρος και το βιβλίο “Κόσμος” δημοσιεύτηκαν πριν εμφανιστούν οι πληροφορίες της αποστολής Viking. Έτσι “φυτεύτηκαν” αποδείξεις ότι τέτοιες γεωμετρικές δομές υπήρχαν και σε άλλα μέρη στον πλανήτη.

Μετά το 1979, ο καθηγητής Βίνσεντ ντι Πιέτρο και ο συνάδελφός του Γκρέγκορι Μόλεναρ, έψαχναν μέσα από τη βιβλιοθήκη εικόνων του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Δεδομένων και Διαστημικών Επιστημών (Space Science Data Centre), όταν ξαφνικά είδαν την εικόνα με το πρόσωπο της Κυδωνίας και ανακάλυψαν ότι είχε αρχειοθετηθεί λάθος. Έμειναν έκπληκτοι με αυτό που είδαν και εμείς επίσης με την απελπισμένη πράξη της NASA και του Εθνικού Κέντρου Δεδομένων Διαστημικών Επιστημών, να αρχειοθετήσουν λάθος τις ανεκτίμητες εικόνες τους από τον Άρη, λένε οι ερευνητές.

Μία εικόνα που πάρθηκε με υψηλότερη γωνία του Ήλιου γύρω στις 27 μοίρες, επειδή το “Πρόσωπο” είναι σαφώς ορατό με δύο διαφορετικές γωνίες φωτισμού μπορούμε να είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι αυτό το αξιοπρόσεκτο φαινόμενο δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση σε οποιαδήποτε παιχνίδισμα του φωτός.

Στη συνέχεια, το 1979-1980 ότι ντι Πιέτρο και ο Μόλεναρ διεξήγαγαν έρευνα μεγεθύνοντας την επίμαχη εικόνα στην οποία έγινε ακόμη μεγαλύτερη μεγέθυνση με υπολογιστή από τον δόκτορ Μακ Καρλότο στις ΗΠΑ. Πιο πρόσφατα, στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε πρόσθετο καθάρισμα και μεγέθυνση του υλικού. Ακόμη όμως η NASA αρνείται να κάνει σχέδια για την Κυδωνία, δείχνοντας αδιαφορία στην αλοφροσύνη που εκδηλώθηκε μετά την αποκάλυψη της δεύτερης εικόνας από τους ντι Πιέτρο και Μόλεναρ.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 το αρχηγείο της ΝΑΣΑ εξέδωσε έναν κατάλογο όλων των εικόνων που ελήφθησαν στην πεδιάδα Κωδωνία, το 1976 από το Viking. Εκτός από τις έξι εικόνες που βρέθηκαν τελικά από τους ντι Πιέτρο και Μόλεναρ, αυτός ο κατάλογος περιείχε και τέσσερις νέες εικόνες, καθώς επίσης και 10 εικόνες που ελήφθησαν από το όχημα που φωτογράφησε το “Πρόσωπο”.

Εν γένει υπάρχουν 18 εικόνες της περιοχής από τα Viking 1 και 2- και υπάρχουν και συγκεκριμένες εικόνες με την καλύτερη ανάλυση του “Προσώπου”. Το κατεστημένο πάντως γενικά δεν αποκαλύπτει οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ των Αρειανών και Αιγυπτιακών αντικειμένων, ενώ ασκεί την λογοκρισία τους όπως ήταν αναμενόμενο.

Στις 27 Νοεμβρίου 1994 το The Edge of the Sphinx, μέρος της σειράς time watch του BBC μεταδόθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανική τηλεόραση. Περιείχε ένα τμήμα σχετικά με τις πιθανές συνδέσεις μεταξύ της Σφίγγας και του “Προσώπου στον Άρη”. Τον Ιούλιο του 1995, το πρόγραμμα προβλήθηκε ξανά, μόνο από αυτή τη φορά το τμήμα της αναφοράς για τις πιθανές συνδέσεις είχε αφαιρεθεί. Για εκείνους που είχαν δει και τις δύο μεταδόσεις, αυτό ήταν μεγάλη έκπληξη. Ερευνητές ρώτησαν το BBC και ο παραγωγός του time watch είπε ότι είμασταν υποχρεωμένοι να κόψουμε το μήκος της ταινίας για λόγους προγραμματισμού.

Ο προγραμματισμός, γίνεται πάντα εβδομάδες πριν από τη μετάδοση και στη θερινή εποχή, η βρετανική τηλεόραση παίζει συνεχώς επαναλήψεις. Δεν υπήρξε καμία σημαντική είδηση που να αναστάτωσε τα προγράμματα εκείνη την ημέρα. Μοιάζει πάρα πολύ σαν ένας δικαστής να φώναξε “κόψτε το”, αλλά ποιος ήταν ο δικαστής, ποιοι οι ένορκοι και ποιο ήταν το έγκλημα;

Ερευνητές αναρωτιούνται γιατί το BBC πρέπει να ασχοληθεί με την τόσο γρήγορη επανάληψη ενός θέματος; Κάποιος προφανώς αντιλήφθηκε την ανάγκη να ξανά “φτιαχτεί” το αρχείο. Σημειώνεται ότι ο Ιούλιος του 1995, ήταν ο μήνας μετάδοσης της ταινίας με την αυτοψία στο Roswell. H ταινία έτυχε μεγάλης διαφήμισης τόσο στον αμερικανικό όσο και στο βρετανικό τύπο και προβλήθηκε ταυτόχρονα και τις δύο χώρες.

Άραγε είχε κάποια σχέση με το θέμα μας, ή θα είχε μέλλον;

Οποιαδήποτε και αν ήταν τα κρυμμένα κίνητρα, παραδόξως με την εξάλειψη αυτού του τμήματος στο φιλμ, οι δυσφημιστές της θεωρίας σύνδεσης πλανήτη Άρη και Αιγύπτου τράβηξαν τη δημόσια προσοχή.

Σας θυμίζει μήπως την υπόθεση με τα ΑΤΙΑ, όπου οι ιθύνοντες λένε ότι δεν υπάρχουν, παράλληλα υπογραμμίζουν τη σημασία για την λήψη μέτρων ενάντια σε κάτι που… δεν υπάρχει!

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από το κανάλι “εξόνιο” στα δύο βίντεο που ακολουθούν:

Νομίζετε το μόνο μυστήριο στον Άρη είναι το περιβόητο πρόσωπο;Τι κρύβει η Κυδωνία;

Τα μυστικά του προσώπου στον Άρη και η απόκρυψη της αλήθειας από το κατεστημένο παγκοσμίως!

diadrastika.com