Η NASA ίσως Έχει Κάνει τη Μεγαλύτερη Ανακάλυψη Ever στον Κόκκινο Πλανήτη

Η NASA ίσως Έχει Κάνει τη Μεγαλύτερη Ανακάλυψη Ever στον Κόκκινο Πλανήτη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Κάτι πολύ ενδιαφέρον φαίνεται να εντοπίστηκε στον πλανήτη Άρη το οποίο τράβηξε την προσοχή των επιστημόνων, επειδή ίσως, έχει κάνει την μεγαλύτερη ανακάλυψε που έγινε ποτέ στα χρονικά!

Σύμφωνα με την express.co.uk, έχουν φωτογραφηθεί από τα rover Opportunity και το Curiosity περίεργα ίχνη από κάτι που δεν κατανοούν, αλλά το παράδοξο βρίσκεται αλλού.

“Στην πραγματικότητα, δεκαπέντε δείγματα φωτογραφήθηκαν από τη NASA και εξελίχθηκαν από το έδαφος σε μόλις τρεις ημέρες”, λέει η Δρ Regina Dass, από το Τμήμα Μικροβιολογίας του School of Life Sciences της Ινδίας.

Η NASA Δεν Μπορεί να Εξηγήσει τι Είναι Αυτά στον Άρη. Ίσως Έχει Κάνει τη Μεγαλύτερη Ανακάλυψη Ever

Αυτό που φαίνεται να είναι τα «μανιτάρια του Άρη», σύμφωνα με απλά λόγια, υποδηλώνουν ότι δείχνουν να μεγαλώνουν, να αναπτύσσονται και να αναδύονται από κάτω, από την κόκκινη άμμο του Άρη.

Φαίνεται, όμως, ότι υπάρχουν πάρα πολλές διαφωνίες σχετικά με το γίνεται εκεί πάνω – και επειδή τα αποδεικτικά στοιχεία είναι τόσο αμφιλεγόμενα, το περιοδικό Journal of Astrobiology and Space Science Reviews υπέβαλε το ζήτημα σε εκτεταμένη αξιολόγηση από έξι ανεξάρτητους επιστήμονες και οκτώ ανώτερους συντάκτες.

Και ενώ τρεις από αυτούς απέρριψαν τα αποδεικτικά στοιχεία, οι υπόλοιποι ζήτησαν να δημοσιευτούν τα ευρήματα μετά από ορισμένες αναθεωρήσεις.

Το θέμα είναι τεράστιο και αρκετά αμφιλεγόμενο, προς το παρόν, καθώς αν πραγματικά ισχύει ότι τα δείγματα αυτά είναι μανιτάρια ή κάτι παρόμοιο και έχουν μίσχο ή κορμό παρόμοια με αυτά της γης, τότε… μιλάμε για την ανακάλυψη του αιώνα: την επιβεβαίωση ότι στον Κόκκινο Πλανήτη υπάρχει, έστω, κάποιο είδος και μορφή ζωής!

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

NASA Can’t Explain What They Found On Mars! 2019-2020

New Paper Argues for Fungi on Mars

diadrastika.com