Νερό που «Γεφυρώνει» την επιφάνεια της Σελήνης Εντόπισε Δορυφόρος της NASA!

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τα όργανα της NASA που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη έχουν βρει στοιχεία που δείχνουν ότι μόρια του νερού “γεφυρώνουν” γύρω από τον ηλιόλουστο δίσκο του φεγγαριού.

Σύμφωνα με την βρετανική express.co.uk, την πρωτοποριακή αυτή μελέτη ανακοίνωσε η Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) και ουσιαστικά πρόκειται για μόρια του νερού που “πλέουν” στον αέρα.

Η απίστευτη ανακάλυψη της Σελήνης “βγάζει εκτός” μερικές από τις μέχρι πρόσφατα παραδοχές ότι, δηλαδή, η επιφάνεια της Σελήνης είναι ξηρή και αφιλόξενη σε υγρό νερό.

Μέχρι “χθες” η NASA δήλωνε ότι οι αστρονόμοι αναμένουν την ύπαρξη νερού σε απομονωμένους θύλακες πάγου κοντά στους πόλους της Σελήνης.

Τώρα, όλο αυτό βρίσκεται υπό αμφισβήτηση και δίνει στους επιστήμονες να κατανοήσουν τη σεληνιακή “ενυδάτωση”. Έτσι, οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι μικρές ποσότητες “επιφανειακών υδάτων” συνδέονται με το σκονισμένο γκρίζο χώμα της Σελήνης.

Η εμφάνισή τους ποικίλλει σε ποσότητα και θέση ενώ εξαρτώνται πολύ από την ώρα της ημέρας.

Όμως, η ανακάλυψη είναι συναρπαστική γιατί μπορεί να βοηθήσει καλύτερα στο σχεδιασμό μελλοντικών επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη, με στόχο τη δημιουργία μιας μόνιμης βάσης.

Η Amanda Hendrix, κύρια συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε τα εξής: “Τα αποτελέσματα αυτά βοηθούν στην κατανόηση του κύκλου του σεληνιακού νερού και τελικά θα μας βοηθήσουν να μάθουμε για την προσβασιμότητα του νερού που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος σε μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

« Το σεληνιακό νερό μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί από τον άνθρωπο για να παράγει καύσιμα ή να χρησιμοποιηθεί για θωράκιση ακτινοβολίας ή θερμική διαχείριση. Αν αυτά τα υλικά δεν χρειάζεται να έρθουν από τη Γη, αυτό κάνει τις μελλοντικές αποστολές πιο προσιτές».

Ο Δρ Kurt Retherford, ο κύριος ερευνητής του έργου χαρτογράφησης Lyman Alpha (LAMP) του LRO, υποστήριξε ότι η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική τώρα, επειδή η NASA επιστρέφει στη Σελήνη την επόμενη δεκαετία.

Άραγε, είναι “τυχαία” αυτή η ανακάλυψη, ή ξεφουρνίζουν ένα-ένα όσα ξέρουν προκειμένου να μην γίνουν όλες οι “ανακαλύψεις” την τελευταία στιγμή και φανεί ότι γνώριζαν;

Για να μάθετε περισσότερα, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Moon BOMBSHELL: NASA satellite observes ‘moving water’ on Moon’s surface

diadrastika.com

loading...