Οι θάλασσες αλλάζουν και θα επηρεάσουν την ξηρά, ανησυχούν οι επιστήμονες

Οι θάλασσες αλλάζουν και θα επηρεάσουν την ξηρά, ανησυχούν οι επιστήμονες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Παλιά, οι θάλασσες και ειδικότερα οι ωκεανοί μπορεί να ήταν τρομακτικοί για τους ναυτικούς και τα καράβια τους, όμως τώρα τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Το χρώμα των ωκεανών, το οποίο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αλλάζει με τόσο γρήγορο ρυθμό, θα αποκτήσει τελείως διαφορετικές αποχρώσεις μέχρι τη λήξη αυτού του αιώνα!

Τι συμβαίνει, λοιπόν; Τι το προκαλεί; Και, ίσως, να πείτε δεν μας νοιάζει, εμείς ζούμε στην ξηρά, κολυμπάμε στα ρηχά ή δεν απομακρυνόμαστε πολύ από την παραλία. Αλλά τα πράγματα δεν είναι απλά.

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, οι θερμότερες υδρόβιες θερμοκρασίες, η σταδιακή εξαφάνιση του φυτοπλαγκτόν και των φυκιών, παρέα με πολλές άλλες συνθήκες που μειώνονται ή πρωτοεμφανίζονται, αποτελούν διαφορετικά κομμάτια από το ίδιο περιβαλλοντικό παζλ που αρχίζουν και “απειλούν” το οικοσύστημα – και κατ’ επέκταση εμάς τους ίδιους.

Δεδομένου ότι περίπου τα τρία τέταρτα της επιφάνειας της γης καλύπτεται από νερό, οι συνέπειες αυτές δεν φέρνουν χαρμόσυνα νέα για το μέλλον των κατοίκων στις ενδοχώρες.

Μία από τις αλλαγές που θα μπορούμε σταδιακά να βλέπουμε και να αποτελεί ισχυρό σημάδι ότι κάτι πάει στραβά, θα είναι το χρώμα. Αλλά δεδομένων των τρομακτικών επιπτώσεων στη ζωή σε αυτόν τον πλανήτη, το χρώμα είναι προφανώς η ελάχιστη περιβαλλοντική αλλαγή που θα πρέπει να μας απασχολεί.

Όλα αυτά τα προβλήματα θα μεταφερθούν σταδιακά και στην ξηρά. Σκεφτείτε και μόνο το γεγονός ότι οι θάλασσες και οι ωκεανοί γεμίζουν την ατμόσφαιρα με οξυγόνο σε τεράστιο βαθμό.

Στο βίντεο που ακολουθεί, εξετάζονται διάφοροι λόγοι για τους οποίους συμβαίνουν όλα αυτά, οι οποίοι οδηγούν σε μια κεντρική αιτία που έχουν ονομάσει Κλιματική Αλλαγή.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Υπάρχει μία σειρά λύσεων για το πώς μπορεί να αντιστραφεί αυτή η τάση και μας αφορούν όλους μαζί αλλά και τον καθένα ξεχωριστά.

Why The Color Of Our Oceans Is Changing – 10 Reasons Explaining

diadrastika.com