Οι Οπαδοί της «Επίπεδης Γης» Αποκάλυψαν γιατί η ΝΑSA μας λέει Ψέματα πως η Γη Είναι Σφαιρική

Οι Οπαδοί της «Επίπεδης Γης» Αποκάλυψαν γιατί η ΝΑSA μας λέει Ψέματα πως η Γη Είναι Σφαιρική

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι πιστοί οπαδοί της θεωρίας που θέλουν τη Γη να είναι επίπεδη (Flat Earth Movement) πιστεύουν πως όλοι μας έχουμε πέσει θύματα μιας τεράστιας θεωρίας συνωμοσίας, ότι δηλαδή το σχήμα της Γης είναι σφαιρικό, ενώ ουσιαστικά δεν είναι. Και γιατί το κάνουν αυτό;

Κατά το Παγκόσμιο Συνέδριό τους που έγινε στις αρχές του 2018, προβλήθηκαν όλα εκείνα που θεωρούς ως «επιστημονικές μεθόδους» αποδεικνύουν τη θεωρίας, αλλά και τα «επιστημονικά ψεύδη», όπως μαθαίνουμε από την huffingtonpost.gr.

Ο flatearther, Rob Skiba, ένας εκ των ομιλητών, “αποκάλυψε”τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η NASA και οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο επιμένουν τόσο πολύ στην «διαιώνιση του μύθου» πως η Γη είναι σφαιρική.

«Αυτό που έχουμε καταλήξει να πιστεύουμε οι περισσότεροι από εμάς βλέποντας την μεγάλη εικόνα είναι πως θέλουν να κρύψουν τον Θεό. Για μένα, αυτό θα ήταν το κορυφαίο κίνητρο», είπε σύμφωνα με το Metro, ο  R.Skiba.

Με απλά λόγια, εάν αποδέχονταν πως η Γη είναι σφαιρική θα, ταυτόχρονα, να παραδεχθούν πως η Βίβλος είναι λάθος, κάτι που είναι αδύνατο, αφού θεωρείται θεόπνευστη. Φυσικά, κανείς από τους ορθολογιστές δεν πείστηκε.

Έρχεται, όμως, ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Behind The Curve, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix, όπου παρακολουθεί την οπτική γωνία των ανθρώπων του κινήματος Flat Earth και πώς καταλήγουν στο να πιστεύουν μια τόσο περίεργη ιδέα, όπως μαθαίνουμε από το iflscience.com.

Η ταινία έχει λάβει θετικές κριτικές, με τους κριτικούς να σχολιάζουν πώς επικεντρώνεται στην ανθρώπινη πλευρά του κινήματος, αντί να τις απορρίπτει. Πολλοί τηλεθεατές έχουν απολαύσει ένα ιδιαίτερο κλιπ από το ντοκιμαντέρ, όπου ένας flat-Earther “αποδεικνύει” ζωντανά ότι η Γη δεν είναι επίπεδη στη φωτογραφική μηχανή.

Στο κλιπ, ο οπαδός της θεωρίας της Επίπεδης Γης, ο Jeran από μια ομάδα γνωστή ως Globebusters έθεσε ένα απλό πείραμα για να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη. Χρησιμοποίησε δύο σανίδες, με μια τρύπα σε ύψος 5,18 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, μια φωτογραφική μηχανή και ένα άλλο άτομο με το όνομα Henrique που κρατάει ένα φακό στο ίδιο ύψος και ευθυγραμμίζεται με τις τρύπες.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αν η Γη ήταν επίπεδη, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά ήταν ο Henrique, το φως θα ερχόταν μέσα από τις τρύπες. Αλλά σε μια σφαιρική Γη, υπάρχει η καμπυλότητα που πρέπει να εξετάσουμε. Δεδομένης της απόστασης του Henrique από τις τρύπες, θα έπρεπε να τοποθετήσει το φως πάνω από το κεφάλι του (7 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας) για να το δει.

Όταν άρχισε το πείραμα, το φως δεν εμφανίστηκε στην κάμερα. Κάτι δεν πήγε καλά… Μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

FLAT EARTH -documentary Beyond the Curve fragment: Jeranism proves the globe..; “That’s interesting”

https://youtu.be/RMjDAzUFxX0

diadrastika.com