Στην Αρχή Νόμιζε Ήταν ένα Απλό Φύλλο. Όμως Είχε Ξεγελαστεί. Η Πραγματικότητα τον Ξεπερνούσε!!!

[14/03/2019 - 08:38]

Στην Αρχή Νόμιζε Ήταν ένα Απλό Φύλλο. Όμως Είχε Ξεγελαστεί. Η Πραγματικότητα τον Ξεπερνούσε!!!

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σίγουρα, αν δούμε ένα φύλλο πεσμένο, καφετιού χρώματος, θα υποθέσουμε ότι έπεσε από κάποιο δέντρο, εδώ και κάποιο διάστημα και ότι το παρέσυρε ο αέρας στα μπροστά μας. Τι άλλο να είναι;

Γύρω μας υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν είναι πάντα αυτό που φαίνονται.

Πριν διαβάσετε παρακάτω, δείτε πρώτα το βίντεο:

Have you ever seen a dead leaf turn into a butterfly? You have now (Disclose Screen)

Όπως θα διαπιστώσατε από το παραπάνω βίντεο, αυτό που μοιάζει με ένα φύλλο που έπεσε, με ένα νεκρό φύλλο, είναι ουσιαστικά ένας πολύ ζωντανός οργανισμός, μία πεταλούσα που ονομάζεται Kallima inachus και εντοπίζεται στην τροπική Ασία, από την Ινδία έωςτην Ιαπωνία.

Με τα φτερά κλειστά, μοιάζει πολύ με ένα στεγνό φύλλο, ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ θεαματικό καμουφλάζ.

diadrastika.com

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ