Αίγυπτος: Ταφικό θάλαμο 4.000 ετών Έφερε στο Φως η Αρχαιολογική Σκαπάνη

[15/04/2019 - 15:29]

Αίγυπτος: Ταφικό θάλαμο 4.000 ετών Έφερε στο Φως η Αρχαιολογική Σκαπάνη

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν ταφικό θάλαμο άνω των 4.000 ετών στη νεκρόπολη Σακκάρα, νότια του Καΐρου.

Ο καλά διατηρημένος τάφος υψηλόβαθμου αξιωματικού από την πέμπτη δυναστεία κοσμείται με πολύχρωμα ανάγλυφα και επιγραφές, όπως ανακοίνωσε το Αιγυπτιακό Υπουργείο Αρχαιοτήτων.

«Ο τάφος, σχήματος L, αρχίζει με μια μικρή δίοδο που οδηγεί σε έναν προθάλαμο και από εκεί στον πολύ μεγαλύτερο ταφικό θάλαμο», δήλωσε ο επικεφαλής της ανασκαφής, Μοχάμεντ Μεγκαχέντ. Τα ανάγλυφα δείχνουν, μεταξύ άλλων, ότι ο ενταφιασθείς αξιωματούχος ονομαζόταν Chuwi, και φέρεται να έζησε την εποχή της πέμπτης δυναστείας, η οποία βασιλεύσε στην Αίγυπτο από το 2500 έως το 2300 π.Χ.

Στο εθιμοτυπικό άνοιγμα του ταφικού θαλάμου από τον Αιγύπτιο υπουργό Χάλεντ αλ Ενάνι προσκλήθηκαν δεκάδες πρεσβευτές και πολιτιστικοί ακόλουθοι από περισσότερες από 20 χώρες.

Η αρχαιολογική ομάδα είχε ήδη ανακαλύψει αρκετούς τάφους από την Πέμπτη δυναστεία. Πρόσφατα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν, επίσης, μια στήλη από γρανίτη με το όνομα της βασίλισσας Σετιμπχόρ που είναι πιθανό να ήταν η σύζυγος του βασιλιά Ντζεκαρέ Ισεσίς, του όγδοου και προτελευταίου βασιλιά της Πέμπτης Δυναστείας.

Egypt opens newly discovered Pharaonic tomb near Giza pyramids

Πηγή: Ναυτεμπορικήin.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ anaskafi

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ