Είναι το Σύμπαν Σχεδιασμένο από

Είναι το Σύμπαν Σχεδιασμένο από “Κάποιους”;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σε ένα γενικό πλαίσιο θεωριών – ή αν θέλετε θεωριών συνωμοσίας – έχει προταθεί και υποστηριχτεί η άποψη ότι το Ηλιακό μας Σύστημα και, ίσως, ολόκληρο το Σύμπαν στο οποίο υπάρχουμε, είναι μία κατασκευή από κάποια ανώτερη δύναμη.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, μα και άλλους μυθολογικούς παράγοντες διαφόρων παραδόσεων ανά τον πλανήτη, δίνονται τέτοιες ενδείξεις. Παράλληλα, έχει προταθεί η ιδέα ότι το Σύμπαν θα μπορούσε να αποτελεί μέρος ενός τεράστιου και ασύλληπτου, για εμάς, οργανισμού. Τι πιθανότητες έχουν όλες αυτές οι θεωρίες να έχουν μία κάποια υπόσταση; Όπως αναφέρει το ελληνικό κανάλι Lab of Datum του YouTube:

Μου έχει ζητηθεί να σχολιάσω το κατά πόσον το σύμπαν δείχνει σημάδια ότι έχει σχεδιαστεί. Δεν βλέπω πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για αυτό δίχως να έχουμε κάποια τουλάχιστον αόριστη ιδέα για το τι θα ήθελε να κάνει ένας σχεδιαστής. Κάθε δυνατό σύμπαν θα μπορούσε να εξηγηθεί ως το έργο κάποιου είδους σχεδιαστή. Βάλε το email σου στην φόρμα εγγραφής για να λαμβάνεις τα άρθρα μας

Παρακολουθήστε το ελληνικό βίντεο για να μάθετε περισσότερα:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.