Μάνγκο για τη Δυσκοιλιότητα: Οφέλη και Τρόποι Χρήσης του

Μάνγκο για τη Δυσκοιλιότητα: Οφέλη και Τρόποι Χρήσης του

Το μάνγκο είναι ένα φρούτο που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της αργής πέψης. Χάρη στο ότι περιέχει σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, βοηθάει την πέψη και διευκολύνει την αποβολή των άχρηστων ουσιών που κατακρατούνται στο παχύ έντερο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλο και περισσότεροι άνθρωποι τρώνε μάνγκο για τη δυσκοιλιότητα.

Αν και πολλοί στρέφονται σε χημικά υπακτικά όταν έχουν δυσκοιλιότητα, οι φυσικές επιλογές όπως το μάνγκο είναι προτιμότερες. Το μάνγκο δεν έχει ανεπιθύμητες παρενέργειες και μπορεί να συμπεριληφθεί σε κάθε διατροφή.

Επιπλέον η κατανάλωση  μάνγκο αποτελεί έναν καλό τρόπο να εξασφαλίσετε στο σώμα σας επιπλέον ενέργεια, καθώς τα σάκχαρα που περιέχει απορροφώνται αργά και δεν ανεβάζουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Στο παρακάτω άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικές από τις ιδιότητες του μάνγκο καθώς και μερικές γευστικές συνταγές με μάνγκο.

Μάνγκο για τη δυσκοιλιότητα

Το μάνγκο είναι ένα νόστιμο φρούτο που ανήκει στο καρποφόρο δέντρο του γένους Mangifera. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες, ενώ συναντάται σε πολλά χρώματα, όπως κόκκινο, κίτρινο και πράσινο. Είναι στρογγυλό και λείο και έχει παχιά φλούδα.

Το μάνγκο θεωρείται ωφέλιμο φρούτο από την αρχαιότητα, χάρη στο ότι αποτελεί πηγή βιταμινών Α, Β και C και μεταλλικών στοιχείων όπως το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Το μάνγκο περιέχει επίσης πολλές φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Οι φυτικές ίνες που περιέχει το μάνγκο είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο το φρούτο αυτό μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Οι φυτικές ίνες βελτιστοποιούν τις λειτουργίες του πεπτικού συστήματος και βοηθούν στη ρύθμιση της εντερικής περίσταλσης.

Η ικανότητα του μάνγκο να καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα οφείλεται επίσης στις πολυφαινόλες του, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής. Το μάνγκο επίσης βελτιώνει τη σύνθεση του εντερικού μικροβιώματος και προάγει την αποβολή των τοξινών. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το άρθρο των Venancio et al. εδώ.

Επιπλέον, το μάνγκο ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, επειδή η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C καλύπτει το 41% των αναγκών του σώματος. Η συγκεκριμένη θρεπτική ουσία αναστέλλει τη λειτουργία των ελεύθερων ριζών και ενισχύει την παραγωγή αντισωμάτων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μάνγκο για τη δυσκοιλιότητα

Ο παραδοσιακός τρόπος να χρησιμοποιήσετε το μάνγκο για τη δυσκοιλιότητα είναι να το φάτε φυσικό, ωμό και ώριμο. Ένα μικρό μάνγκο ή 3/4 του φλιτζανιού μάνγκο είναι μια κατάλληλη μερίδα για τον σκοπό αυτό.

Ωστόσο, μπορείτε να ενισχύσετε τις ιδιότητές του αν το αναμίξετε με άλλα συστατικά. Αν και αυτό σημαίνει ότι θα καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες, οι παρακάτω συνταγές αποτελούν ιδανικές επιλογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να καταφύγετε σε χημικά υπακτικά.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Διαβάστε τις συνταγές που προτείνονται στο meygeia.gr

loading...