Μωυσής: Ποιος ήταν πραγματικά ο άνθρωπος που άλλαξε τα δεδομένα της εποχής του ως τις μέρες μας

Μωυσής: Ποιος ήταν πραγματικά ο άνθρωπος που άλλαξε τα δεδομένα της εποχής του ως τις μέρες μας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε διδαχτεί ή έχουμε δει σε ταινίες για τον άνθρωπο που βρέθηκε ως μωρό σε ένα καλάθι στην Αίγυπτο και αφού σώθηκε και μεγάλωσε κατέληξε να λάβει τις λεγόμενες 10 Εντολές.

Είναι επίσης, γεγονός, ότι κάποια σημεία των επεισοδίων της ζωής του Μωυσή όπως περιγράφονται στην Παλαιά Διαθήκη, μοιάζουν σαν αντιγραφή από την ζωή του Περσέα, όπως αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία.

Τώρα, έχουμε μία ακόμα εκδοχή που θα μπορούσε να ρίξει ένα διαφορετικό φως στην πραγματική ταυτότητα του Μωυσή.

Το κανάλι Ancient Architects του YouTube, έχει ξεκινήσει μια σειρά από βίντεο που εξετάζουν το συγκρότημα της Σφίγγας και των Πυραμίδων στο οροπέδιο της Γκίζας και ιδιαιτέρως με τον Ναό του Amenhotep II, ο οποίος περιείχε την παλαιότερη απεικόνιση του ηλιακού δίσκου Aten, που αργότερα επικράτησε ως η νέα κρατική θρησκεία του Akhenaten.

Αλλά η αναζήτηση μιας νέας θρησκείας, η οποία ξεκίνησε με τη λατρεία της Σφίγγας, φαίνεται να έχει τα θεμέλια της στον Τούθμωσις Α’, τον παππού του Αμενχοτέπ Β’, μέσω των ιστορικών βιβλίων της Μεγάλης Σφίγγας στη Γκίζα.

Σύμφωνα με τον αφηγητή του βίντεο που ακολουθεί, ήταν η κόρη του Τούθμωσις I, η Hatshepsut, που ανακάλυψε τον βιβλικό Μωυσή σε ένα καλάθι στον ποταμό Νείλο, ο οποίος ήταν ένα μωρό που προερχόταν από τους Υξώς, το οποίο μεγάλωσε για να γίνει ο Senenmut, ο πιο κοντινός σύμβουλος της Χατσεψούτ.

Ο αφηγητής του βίντεο, θεωρεί ακόμα ότι οι Ισραηλίτες αποτελούσαν “κομμάτια” των Υξώς, οι οποίοι νικήθηκαν και εξορίστηκαν από τον πρώτο δυναστικό βασιλιά της 18ης δυναστείας Ahmose I και ήταν ο Τούθμωσις που διέταξε το θάνατο των πρωτότοκων γιων των Ισραηλιτών.

Διαβάστε επίσης: Οι Εκστρατείες Διονύσου και Μίνωα κατά των Υξώς

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα, ενώ μερικές από τις πληροφορίες αυτής της μελέτης προέρχονται από τον Scott Alan Roberts με τίτλο The Senenmut Connection, το οποίο δημοσιεύτηκε το 2013:

Is this the Historical Moses? Origins of the Cult of The Great Sphinx of Egypt | Ancient Architects

diadrastika.com