Το Κολπάκι με το Βετέξ και 3 Tips για να Μην Σπάνε τα Πασχαλινά Αυγά

Το Κολπάκι με το Βετέξ και 3 Tips για να Μην Σπάνε τα Πασχαλινά Αυγά

Τι πρέπει να προσέξεις κατά το βράσιμο;

Το Πάσχα είναι κοντά και ένα από τα θέματα των ημερών είναι τα πασχαλινά αυγά και συγκεκριμένα πώς θα καταφέρουμε να μην τα σπάσουμε.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα αυγά βάφονται τη Μεγάλη Πέμπτη, η οποία είναι η ημέρα του Μυστικού Δείπνου, όπου ο Χριστός πρόσφερε άρτο και κρασί ως συμβολισμό για το σώμα του και το αίμα του. Η χριστιανική παράδοση θέλει τα αυγά, σύμβολο της γονιμότητας και της έναρξης ενός νέου κύκλου ζωής, να βάφονται κόκκινα, γιατί συμβολίζουν το Αίμα του Χριστού.

Τα αυγά στην θερμοκρασία δωματίου
Πριν αρχίσει το βράσιμο, άφησε τα αυγά έξω από το ψυγείο, μιας και η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας προκαλεί τα σπασίματα. Καλό θα ήταν να τα αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου από το προηγούμενο βράδυ.

Βράσιμο σε χαμηλή φωτιά
Στην συνέχεια θέλει προσοχή κατά το βράσιμο. Βάλε την κατσαρόλα με το χρώμα σε χαμηλή φωτιά και άσε τα αυγά να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά.

Λίγα λίγα τη φορά
Κατά την διάρκεια του βρασμού, προσπάθησε να βάζεις λίγα αυγά κάθε φορά, προκειμένου να μην τσουγκριστούν και έχεις κάποια απώλεια.

Ένα ακόμα Tip, είναι να τοποθετήσετε ένα καινούργιο βετεξ στον πάτο της κατσαρόλας (ή και στα τοιχώματα) ώστε να αποφευχθούν τα χτυπήματα, οπότε σε συνδυασμό με την χαμηλή θερμοκρασία βρασμού θα έχετε ένα καλό αποτέλεσμα.

Πηγή: missbloom.gr και goodnet.gr

loading...