Η Μυστηριώδης Παραλία της Τρυπητής στη Γαύδο και το Παράξενο Σύμβολο
ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ - GOOGLE EARTH

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΜΑΔΑ ΟΡΦΕΑΣ

Η παραλία της Τρυπητής είναι η νοτιότερη παραλία της Ευρώπης και συγκεκριμένα ανήκει στο νησί της Γαύδου. Η Τρυπητή δημιουργείται στην έξοδο ενός ξεροπόταμου και δίπλα στην παραλία υπάρχει μια εποχιακή θαλασσολίμνη που αποξηραίνεται το καλοκαίρι και δημιουργείται μια τεράστια αλυκή. 

Εκεί βρίσκεται και η ”καρέκλα της Γαύδου” που έχει τοποθετηθεί πάνω στο ακρωτήριο της Τρυπητής και είναι κατασκευασμένη από μια ομάδα Ρώσων που ζουν μόνιμα στο νησί τα τελευταία χρόνια. Είναι από ξύλο και έχει ύψος 2,50 μέτρα περίπου.

Η Μυστηριώδης Παραλία της Τρυπητής στη Γαύδο και το Παράξενο Σύμβολο
Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΓΑΥΔΟΥ

Η ομορφιά και η ιδιαιτερότητα του νησιού τράβηξε ακόμα και το ενδιαφέρον ξένων επιστημόνων. Μια ομάδα πρώην Σοβιετικών, επιστημόνων κυρίως, εγκαθίσταται το 1997 στη Γαύδο, δημιουργώντας μια -«κοινοβιακά» οργανωμένη- φιλοσοφική σχολή που εμπνέεται από τις ιδέες του Πυθαγόρα, ενός από τους σημαντικότερους, αν και όχι τους καλύτερα γνωστούς αρχαίους φιλόσοφους, αλλά και από την πρακτική των αρχαίων. Επικεφαλής της ένας πυρηνικός φυσικός, ως εκ θαύματος επιζήσας των επιχειρήσεων «εκκαθάρισης» του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ, μετά την καταστροφή.

Η Γαύδος απασχόλησε τα ΜΜΕ το 2013 όταν ο 31χρονος Διονύσης Καλλίνικος από την Ιθάκη μετέβη μέσα Σεπτεμβρίου στη Γαύδο, όπου θα διέμενε με τους Ρώσους επιστήμονες και θα συμμετείχε σε συμπόσιο με τίτλο ”Η αθανασία ως τρόπος ζωής”. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ο 31χρονος πήγε μαζί με τους Ρώσους που τον φιλοξενούσαν και άλλα άτομα, στην τοποθεσία Τρυπητή.   

Στην συνέχεια και ενώ ετοιμάζονταν να επιστρέψουν, εκείνος τους είπε να φύγουν και πως θα καθόταν λίγο μόνος του. Έκτοτε δεν έδωσε άλλα σημεία ζωής, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν τα ρούχα, το πορτοφόλι και το κινητό του τηλέφωνο στην “καρέκλα” – μνημείο που έχουν στήσει οι Ρώσοι κάτοικοι της Γαύδου σε απόκρημνο σημείο στην Τρυπητή. Το πτώμα βρέθηκε στις 11 Οκτωβρίου, από Αυστριακό περιπατητή, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μιλώντας στο zarpa.gr, ο ιατροδικαστής Χανίων κ. Σταμάτης Μπελιβάνης, δήλωσε ότι αποκλείεται πλέον οριστικά το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, καθώς δεν βρέθηκαν ούτε κατάγματα, ούτε ίχνη στραγγαλισμού, ούτε ίχνη από πυροβόλο όπλο ή μαχαίρι. Υπό αυτήν την έννοια, αποκλείεται και το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, με τους παραπάνω τρόπους. Ήδη η αυτοψία που είχε διενεργηθεί το Σάββατο το πρωί, στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, έκανε τον δρ Μπελιβάνη να πιστεύει ότι ο 31χρονος είχε πεθάνει εκεί, αφού δεν βρέθηκαν ενδείξεις μετακίνησης της σορού και ότι ο θάνατος επήλθε πάνω από 10-12 μέρες νωρίτερα, πιθανότατα δηλαδή την ημέρα που εξαφανίστηκε, στις 29 Σεπτεμβρίου.Το μυστήριο ακόμα παραμένει…

Η Μυστηριώδης Παραλία της Τρυπητής στη Γαύδο και το Παράξενο Σύμβολο
ΦΩΤΟ GOOGLE EARTH

Φυσικά η λίστα με τα περίεργα δεν τελειώνει εδώ για την παραλία της Τρυπητής. Δεν γνωρίζουμε αν αποτελεί κάποια παράδοση να σχηματίζεις σύμβολα δεκάδων μέτρων στην συγκεκριμένη παραλία, σίγουρα κάποια είναι για πλάκα, αλλά τι γίνεται αν κάποια από αυτά έχουν περίεργες γεωμετρικές δομές και μαθηματικές συσχετίσεις? Κάποιοι ή κάποιος πάσχισε να τα φτιάξει ώστε να φαίνονται απλά όμορφα στο google earth?  Και γιατί να είναι φτιαγμένα με τόση ακρίβεια?  

Πρόκειται για το Εννεάγραμμα του Gurdjieff . Tο εννεάγραμμα είναι κυριολεκτικά ένα σχήμα με εννέα γραμμές. Πρόκειται για βουδιστικό είτε καββαλιστικό για άλλους σύμβολο. Το σχήμα βασίζεται στην πεποίθηση ότι οι αριθμοί 7 και 3 έχουν μυστικιστικές ιδιότητες. Αποτελείται από έναν κύκλο με εννέα ισαπέχοντα σημεία στην περιφέρεια. Τα σημεία ενώνονται με δύο σχήματα: το ένα ενώνει τους αριθμούς 1 – 4 – 2 – 8 – 5 – 7 – 1. Το άλλο ενώνει τα 3, 6 και 9. Η αλληλουχία 142857 βασίζεται στο γεγονός ότι η διαίρεση του 1 με το 7 δίνει μια απεριόριστη επανάληψη του αριθμού 142857.

Μάλιστα, η διαίρεση με το 7 οποιουδήποτε ακέραιου αριθμού μη-πολλαπλάσιου του 7 δίνει τον αριθμό 142857 επαναλαμβανόμενο. Επίσης 142857 x 7 = 999999. Και φυσικά η διαίρεση του 1 με το 3 δίνει επαναλαμβανόμενα τριάρια. Το τρίγωνο που σχηματίζεται από τους αριθμούς 3, 6 και 9 ενώνει όλους τους αριθμούς του κύκλου που διαιρούνται με το 3. Το εννεάγραμμα αντιπροσωπεύει εννέα τύπους προσωπικοτήτων κατά των Gurdjieff. Ο τρόπος με τον οποίο καθορίζονται οι διάφοροι τύποι εξαρτάται από το ποιόν ρωτάς. Ορισμένοι τους καθορίζουν με βάση κάποια θεμελιώδη αδυναμία ή αμάρτημα.

Ο Ichazo ονομάστηκε «ο συνεχιστής του Gurdjieff». Ο Ichazo ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε τις ιδιότητες του εννεαγράμματος ενώ βρισκόταν σε κάποιο είδος έκστασης ή ύπνωσης υπό την επήρεια κάποιου πνεύματος ή αγγελικού όντος: του Αρχάγγελου Γαβριήλ, του Green Qu’Tub” [πνευματικός ηγέτης του Σουφισμού] ή του Metatron(Καββαλιστική θεότητα), κάτι που φυσικά αργότερα αρνήθηκε ότι είπε! 

Όπως και να έχει αυτός που το δημιούργησε στην Τρυπητή πίστευε σε έναν από τους παραπάνω λόγους!

Γιατί να μπει κάποιος στον κόπο να σχηματίσει ένα σύμβολο τόσο μεγάλο που να φαίνεται μόνο από ψηλά και σίγουρα θα πήρε πολλές ώρες και πολύ κόπο? Εκτός φυσικά αν έχει κάποια συγκεκριμένη χρήση… 

Οι παρατηρητικοί θα εντοπίσουν ψάχνοντας και μια τεραστίων διαστάσεων σπείρα  να αχνοφαίνεται στο κέντρο ακριβώς της αλυκής. Η κρίση δική σας!

Η Γαύδος ίσως έχεις να μας δώσει περισσότερες απαντήσεις στο μέλλον και κυρίως το νοτιότερο αυτό άκρο της Ευρώπης για το αν βρήκαν το μυστικό της αθανασίας οι Ρώσοι επιστήμονες…

πηγές:

http://agonaskritis.gr/https://www.madata.gr/epikairotita/social/304514-thriler-me-thn-exafanish-toy-31chronoy-sth-gaydo.htmlhttp://www.kathimerini.gr/491410/article/politismos/arxeio-politismoy/anazhtwntas-thn-a8anasia-sth-gaydohttps://www.cretanbeaches.com/
http://www.skepdic.gr/entries/epsilon/enneagrammo.htmhttps://earth.google.com/web/@34.80481635,24.12331774,1.03460508a,114.27511401d,35y,-20.66959792h,63.94168351t,0r

omadaorfeas

loading...