Μυστηριώδη Ραδιοτηλεγραφήματα από τον Πλανήτη Άρη

Μυστηριώδη Ραδιοτηλεγραφήματα από τον Πλανήτη Άρη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στην σύγχρονη εποχή μας, υπάρχουν διάφοροι ισχυρισμοί ότι μπορεί να λαμβάνουμε μηνύματα από ανώτερους και νοήμονες πολιτισμούς, άλλων πλανητών και άστρων.

Έχει υποστηριχτεί από πολλούς επιστήμονες ότι πιθανόν τα λεγόμενα σήματα FRBs (Fast Radio Bursts = Ταχείες Εκλάμψεις Ραδιοκυμάτων) να αποτελούν μηνύματα ή κάποιο είδος εκπομπών από τεχνολογικά εξελιγμένους πολιτισμούς μακρινών άστρων που, μόλις, την τελευταία δεκαετία έχουν αρχίσει να εντοπίζονται από τα υπερσύγχρονα ραδιοτηλεσκόπιά μας.

Κυκλοφορούν, ακόμα, διάφορες φήμες ή θεωρίες συνωμοσίας ότι η NASA έχει λάβει μηνύματα τα οποία προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει, όπως για παράδειγμα το περίφημο Σήμα WOW, το 1977.

Ωστόσο, η ιστορία των “εξωγήινων μηνυμάτων” πάει ακόμα περισσότερο πίσω χρονολογικά, καθώς υποστηρίζεται ότι κατά τη διάρκεια των ραδιοφωνικών πειραμάτων του Nikola Tesla, στα τέλη του 1800 με αρχές του 1900, φαίνεται να έλαβε κάποια σήματα από το διάστημα, για τα οποία αν και ο ίδιος δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι ήταν εξωγήινα, διάφοροι κατοπινοί συνωμοσιογράφοι θεώρησαν ότι αυτές οι εκπομπές θα μπορούσαν να προέρχονταν από έναν άγνωστης προέλευσης δορυφόρο, το λεγόμενο σήμερα “Μαύρο Ιππότη“.

Το πράγμα, γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον καθώς μαθαίνουμε από μία είδηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 13/02/1924 και μας την δίνει το strangepress.gr, τα εξής:

Το 1922, ο μεγάλος Ιταλός εφευρέτης Guglielmo Marconi, με μια θαλαμηγό, έπλευσε καταμεσής του Ατλαντικού Ωκεανού, προκειμένου να συλλάβει ραδιοτηλεγραφήματα, τα οποία ισχυριζόταν ότι στέλνονταν από τον πλανήτη Άρη.

Μια παρόμοια ιστορία εκτυλίχθηκε και δύο χρόνια αργότερα, το 1924. Ένας Αμερικανός ραδιοτηλεγραφητής, που εργαζόταν στο ατμόπλοιο «Majestic», ορκιζόταν ότι είχε λάβει κι αυτός, όλως τυχαίως, μυστηριώδη ραδιοτηλεγραφήματα από τον Κόκκινο Πλανήτη, τα οποία, όμως, δεν μπορούσε να τα αποκρυπτογραφήσει.

Ο Αμερικανός ραδιοτηλεγραφητής επρόκειτο να μεταβεί στο Αστεροσκοπείο του Όρους Wilson, στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπου θα προσπαθούσε, με τα πιο σύγχρονα μέσα της εποχής, να επικοινωνήσει με τον πλανήτη Άρη.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Άραγε, όλοι αυτοί οι επιστήμονες να έχουν κάνει κάποιο λάθος και από τον ενθουσιασμό τους “είδαν” αυτό που ήθελαν να δουν, χωρίς πραγματικά να υπάρχει;

diadrastika.com