Σταμάτα να Κυνηγάς Πράγματα που σε Κρατούν Πίσω

[22/04/2019 - 10:52]

Σταμάτα να Κυνηγάς Πράγματα που σε Κρατούν Πίσω

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μην κυνηγάτε μια τέλεια στιγμή, γιατί αυτές δεν υπάρχουν. Ποτέ δεν υπάρχει σωστός χρόνος, τόπος ή σενάριο για να κάνετε κάτι.

Ξεκινήστε και θυμηθείτε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ η τέλεια στιγμή για να συμβεί κάτι που θα θέλατε να συμβεί στις σχέσεις σας, στην καριέρα σας η αλλού.

Μην κυνηγάτε ψεύτικες ελπίδες, γιατί αυτό συχνά οδηγεί σε αξεπέραστες προσδοκίες και σας κρατά από την εστίαση στο τώρα, μας συμβουλεύει το
consciousreminder.com

Μην μένετε προσκολλημένοι σε λόγια και υποσχέσεις κάποιου που δεν ανταποκρίνονται στο άμεσο μέλλον, στο Τώρα.

Μην κυνηγάτε το παρελθόν, γιατί το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει. Όσο περισσότερο εσείς εστιάζετε στο τι είναι πίσω από εσάς, τόσο περισσότερο μένετε εκτεθειμένοι στο μέλλον και στο μονοπάτι που έχετε μπροστά σας.

Μην κυνηγάτε την επιβεβαίωση από άλλους, γιατί αποτελεί μία προσωρινή εκπλήρωση των “θέλω” σας.

Επειδή το μόνο είδος επιβεβαίωσης που διαρκεί μια ζωή είναι το είδος που εσείς δίνετε στον εαυτό σας, το είδος που προέρχεται από μέσα σας και όχι από τα στόματα ή τα μυαλά των άλλων. Εστιάστε σε αυτά τα δύο.

Μην κυνηγάτε τα υλικά πράγματα, γιατί αυτά έρχονται και φεύγουν. Είναι καλό να έχετε υλικά αντικείμενα, αλλά μην ασχολείστε με την ανάγκη και την επιθυμία να εντυπωσιάσετε τους άλλους με αντικείμενα υψηλής αξίας.

Οι άνθρωποι που ξέρουν να εκτιμούν, εκτιμούν ό,τι αξίζει από εσάς, όχι από αυτά που έχετε.

Μην κυνηγάτε τον/την πρώην σας, διότι είναι πρώην για κάποιο λόγο. Είναι καλύτερο να κλείσετε αυτό το κεφάλαιο ώστε να μπορείτε να γράψετε ένα νέο, σε μία νέα σελίδα.

Μην κυνηγάτε το τι κάνουν οι άλλοι, γιατί αυτό δεν είναι το δικό σας ταξίδι και η ζωή είναι καλύτερη όταν ζείτε αυθεντικά.

Μείνετε στη δική σας λωρίδα του δρόμου, αποφύγετε να λοξοδρομείτε σε άλλα μονοπάτια. Να είστε σίγουροι για το τι θέλετε να ολοκληρώσετε και μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τις κατευθύνσεις κάποιου άλλου.

Σταματήστε να κυνηγάτε πράγματα που δεν σας βοηθούν, αλλά στην πραγματικότητα σας οδηγούν πίσω στα πάθη και τα λάθη σας.

Να κυνηγάτε τους στόχους σας. Να τους κυνηγάτε με όλη τη δύναμη της ψυχής σας. Δεσμευτείτε και λάβετε τα μέτρα που χρειάζετε για να τους επιτύχετε.

Να ακολουθείτε τα “θέλω” της καρδιάς σας και θα νικήσει γρήγορα.

Απλά, Σταμάτα να Κυνηγάς Πράγματα που σε Κρατούν Πίσω

diadrastika.com εικόνα: Pixabay

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ