Πόσα Απόκρυφα Σύμβολα Υπάρχουν στην Παναγία των Παρισίων;

[19/04/2019 - 15:42]

Πόσα Απόκρυφα Σύμβολα Υπάρχουν στην Παναγία των Παρισίων;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Notre Dame, η Κυρά μας, είναι ένα μνημείο που κοντεύει τα χίλια ζωής και έχει ήδη μνημονευθεί από πολλούς συγγραφείς ενώ έχει συμπεριληφθεί και πολλές ταινίες.

Έχει γλιτώσει από δύο παγκόσμιους πολέμους και παραλίγο να εξαφανιστεί από δύο πυρκαγιές στο διάβα της πορείας της μέσα στους αιώνες.

Όλα φαντάζουν όμορφα και, πραγματικά είναι ένα μνημείο άξιο θαυμασμού τόσο από αρχιτεκτονικής πλευράς, όσο και από θρησκευτικής για τους απανταχού πιστούς της.

Ωστόσο, υπάρχει και μία πλευρά που “κρύβεται” στις πτυχές των αγαλμάτων και στις αυλακώσεις του οικοδομήματος.

Δεν είναι μόνο τα αποκρυφιστικά μυστικά της Παναγίας των Παρισίων από ιστορικής τοποθέτησης με τους διάφορους αλχημιστές να την περιβάλουν με ένα “σκοτεινό”, για την εποχή μας, τρόπο…

Υπάρχει και ένα θέμα που αφορά τον τρόπο που απεικονίζονται κάποια πράγματα, φιγούρες, πύλες, βιτρό. Σύμβολα που έχουν τα δικά τους μυστικά.

Πόσα απόκρυφα σύμβολα υπάρχουν στην Παναγία των Παρισίων; Δείτε το ελληνικό βίντεο που ακολουθεί από το κανάλι Weirdo για να τα μάθετε:

Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ | Weirdo

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ