Πως να Αποτρέψετε τους Κλέφτες στα Ξενοδοχεία και τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

Πως να Αποτρέψετε τους Κλέφτες στα Ξενοδοχεία και τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Για κάποιους, ο καιρός τον διακοπών πλησιάζει ενώ για κάποιους άλλους πάντα είναι καιρός για διακοπές. Τέλος πάντων. Όταν φεύγουμε, φροντίζουμε να κλειδώσουμε το σπίτι μας, να ασφαλίσουμε πόρτες και παράθυρα και γενικότερα να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα επιδιώξει και δεν θα μπει κανένας εισβολέας όσο εμείς θα λείπουμε.

Αλλά τι γίνεται με το δωμάτιο εκεί που θα μείνουμε; Πόσο ασφαλής είναι ο χώρος του ξενοδοχείου όπου θα διανυκτερεύσουμε και πόσο σίγουροι είμαστε για τα πράγματά μέσα σε αυτό όσο θα είμαστε κάπου έξω και θα διασκεδάζουμε;

Έρευνες δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που έπεσαν θύματα κλοπής είχαν τα πράγματά τους εκτεθειμένα στο δωμάτιο διαμονής. Ένα επίσης μεγάλο δεν χρησιμοποίησε ποτέ το χρηματοκιβώτιο σε αυτό και ένα μικρότερο χαλάρωνε ή κοιμόταν ενώ κάποιοι είχαν μπει και ξάφριζαν.

Σίγουρα, δεν μπορείτε να πάτε για διακοπές χωρίς κάποια πολύτιμα πράγματα όπως διαβατήριο, μετρητά και χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Ευτυχώς, τα περισσότερα δωμάτια του ξενοδοχείου διαθέτουν θυρίδα ασφαλείας, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τα τιμαλφή σας.

Αλλά είναι σημαντικό να προσέξετε και κάποια πράγματα που, ίσως, μέχρι τώρα δεν είχατε ποτέ σκεφτεί.

Ας πούμε ότι αποφασίσατε να πάρετε το laptop μαζί σας. Αν δεν χωράει στο χρηματοκιβώτιο μπορείτε από πριν να εξασφαλίσετε ειδικά λουκέτα που το κλειδώνουν σε κάποιο έπιπλο ή στο ψυγείο.

Με κάθε τρόπο, προσπαθήστε να αποφύγετε ένα δωμάτιο του πρώτου ορόφου ή/και του ισογείου ειδικά αν δεν “βλέπει” τον χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου, την αυλή, τον κήπο, την ρεσεψιόν και γενικότερα χώρους που δεν είναι ορατοί από πολύ κόσμο.

Πάντα να κλειδώνετε τα σουβενίρ και άλλα αντικείμενα που μόλις έχετε αγοράσει στις βαλίτσες σας, ακόμα κι αν λείπετε για μερικές ώρες. Μπορείτε επίσης να έχετε μαζί σας συστήματα που τις “δένουν” σε κάποιο μη μετακινούμενο έπιπλο.

Κάντε το δωμάτιο σας να φαίνεται και να ακούγεται σαν κάποιος να είναι πάντα μέσα. Ένα ανοιχτό ραδιόφωνο, μία τηλεόραση, ένα φως.

Να κλείνετε και να κλειδώνετε πάντα πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα, είτε λείπετε για ώρες είτε ακόμα και όταν κοιμάστε. Αν ένας κλέφτης βρίσκεται ακριβώς δίπλα σας, μπορεί πολύ εύκολα να αναρριχηθεί και να φτάσει στο δωμάτιό σας.

Να έχετε πάντα το “Μην ενοχλείτε” στην πόρτα σας. Προφανώς, θα κρατήσει το προσωπικό καθαρισμού έξω από το δωμάτιό σας, αλλά αποτρέπει επίσης κάποιον άλλο να γλιστρήσει στο δωμάτιό σας

Αν χάσετε το ηλεκτρονικό κλειδί ή την ηλεκτρονική κάρτα εισόδου σας, ζητήστε καινούργιο και όχι αντίγραφο. Με αυτόν τον τρόπο, η κλειδαριά στην πόρτα σας θα επαναπρογραμματιστεί, οπότε ο καθένας που θα βρει το χαμένο κλειδί σας δεν θα μπορεί να εισέλθει.

Μην μετράτε τα μετρητά σας παντού και να σας βλέπουν όλοι, ούτε να βγάζετε ακριβά αντικείμενα από την τσάντα σας.

Εάν ακούσετε κάποιον να χτυπήσει την πόρτα σας λέγοντας ότι είναι από το προσωπικό του ξενοδοχείου, ενώ δεν έχετε ζητήσει υπηρεσία δωματίου, καλέστε τη ρεσεψιόν.

Πάντα να είστε σε εγρήγορση. Οι διακοπές είναι διακοπές, αλλά η ασφάλειά σας και η υγεία σας είναι πάω απ’ όλα.

Διαβάστε επίσης: Ύποπτα Αντικείμενα που Μπορεί να σας Κατασκοπεύουν σε Δημόσιους Χώρους ή Ξενοδοχεία και πως να τα Εντοπίσετε

Παρακολουθείστε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

12 Little-Known Tips to Avoid Hotel Room Theft

diadrastika.com

loading...