6 φρούτα για να «ξεφορτωθείτε» το λίπος στην κοιλιά

6 φρούτα για να «ξεφορτωθείτε» το λίπος στην κοιλιά

Το λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς, εκτός από ενοχλητικό και αντιαισθητικό, συνδέεται και με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης και άλλα μεταβολικά σύνδρομα. Γι’ αυτό είναι καλό να φροντίσετε να το αποβάλετε υιοθετώντας ορισμένες υγιεινές διατροφικές συνήθειες, σε συνδυασμό με τακτική άσκηση.

6 φρούτα που θα σας βοηθήσουν στη μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς

1. Αβοκάντο

Το αβοκάντο, πέρα από τις πολλές ευεργετικές ιδιότητές του για την υγεία, μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο κομμάτι της διατροφής σας στην προσπάθεια να ρίξετε την «κοιλίτσα». Αυτό συμβαίνει διότι περιέχει υψηλές ποσότητες φυτικών ινών, ενώ ταυτόχρονα χαμηλά ποσοστά υδατανθράκων. Το θετικό είναι, επίσης, ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους αφού καταναλώνεται το ίδιο εύκολα και σαν φρούτο αλλά και στο φαγητό ή στις σαλάτες σας.

2. Μούρα

Όσοι θέλουν να χάσουν τα περιττά τους κιλά, ίσως πρέπει να εντάξουν τα μούρα στη διατροφή τους, καθώς μειώνουν τον αριθμό των λιπωδών κυττάρων στο σώμα έως 73%, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες. Τα φρούτα εμποδίζουν επίσης την δημιουργία νέων λιπωδών κυττάρων, γεγονός που τα καθιστά ακόμα πιο ισχυρό όπλο στη μάχη εναντίον της παχυσαρκίας.

3. Ρόδι

Το ρόδι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες, μειώνει τις ρυτίδες, επιταχύνει την καύση λίπους και «κόβει» την όρεξη και τις λιγούρες.

4. Μήλα και αχλάδια

Τα μήλα και τα αχλάδια περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών. Και τα δύο αυτά φρούτα, περιέχουν ένα συστατικό γνωστό ως πηκτίνη, ένας πολυσακχαρίτης που απορροφά το νερό και εμποδίζει τη διατήρηση του λίπους. Επίσης, η κατανάλωσή τους σας χορταίνει και κόβει τις λιγούρες.

5. Πορτοκάλι

Το πορτοκάλι, ως γνωστόν, είναι γεμάτο βιταμίνη C. Αν και η βιταμίνη από μόνη της δεν σχετίζεται με το λίπος, είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό στην παραγωγή μορίων που χρησιμοποιούνται από τις λειτουργίες του μεταβολισμού. Έτσι, όσο περισσότερη βιταμίνη C υπάρχει στον οργανισμό τόσο ευκολότερη γίνεται η διαδικασία επεξεργασίας του λίπους μέσω του μεταβολισμού.

6. Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ λειτουργεί άψογα στον οργανισμό ως ένας φυσικός λιποδιαλύτης. Οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 και αντοχή στην ινσουλίνη συχνά στρέφονται στην κατανάλωση γκρέιπφρουτ, επειδή τους βοηθά να χάσουν βάρος και να ισορροπήσουν τα επίπεδα ινσουλίνης.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

enallaktikidrasi.com

loading...