Ο Μυστικός Κώδικας των Περουβιανών Λίθινων Τειχών που Διακρίνονται από Απόσταση

Ο Μυστικός Κώδικας των Περουβιανών Λίθινων Τειχών που Διακρίνονται από Απόσταση

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τα μυστήρια σε αυτόν τον πλανήτη είναι πάρα πολλά. Τα μυστικά των αρχαίων πολιτισμών είναι ακόμα περισσότερο και πληθαίνουν κάθε φορά που γίνεται μία ιδιόρρυθμη διαπίστωση που οδηγεί σε νέες θεωρίες για κόσμους που γνωρίζουμε τόσα λίγα.

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με τον Sibson έναν εμπειρογνώμονα σε τέτοια θέματα, υπάρχει ένας μυστικός κώδικας που εντοπίζεται στα πέτρινη τείχη του Περού, όπως μας εξηγεί στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω.

Τα απίστευτα αλληλένδετα πέτρινα τείχη που βρίσκουμε στη Νότια Αμερική, σε τοποθεσίες όπως το Ollantaytambo, το Machu Picchu, το Cuzco και αλλού, είναι μερικές από τις πιο απίστευτες μεγαλιθικές κατασκευές στον κόσμο, επειδή κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα πότε και από ποιούς ακριβώς έχουν κατασκευαστεί.

Αλλά σε αυτό το βίντεο παρακάτω, δεν εξετάζει πώς και πότε χτίστηκαν, αλλά το ζήτημα του γιατί, εκείνοι οι αρχαίοι αρχιτέκτονες διαμόρφωασν τα τείχη τους με κομμάτια πέτρας τα οποία από ορισμένη απόσταση μερικών μέτρων αποκτούν εντός τους μορφές και φιγούρες που από κοντά δεν φαίνονται.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η αρχαία πόλη, οι κεντρικοί δρόμοι, τα τείχη και η μορφολογία του εδάφους συμπληρώνουν μία εικόνα κάποιων μορφών και σχημάτων τα οποία φαίνονται μόνο από ψηλά, όπως περίπου συμβαίνει στην πεδιάδα της Nazca – μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με γιγαντιαίες ζωγραφιές στο έδαφος αλλά με κάτι πολύ περισσότερο.

Οι πιο πολλοί επιστήμονες συμφωνούν ότι αυτά τα τείχη χτίστηκαν με ένα συγκεκριμένο τρόπο για να διαρκέσουν στους αιώνες και να αντέξουν από τους σεισμούς σε αυτό το σεισμικά ενεργό μέρος.

Μολονότι ο εμπειρογνώμονας συμφωνεί ότι αυτή η ερμηνεία είναι σωστή, υποστηρίζει ότι υπάρχουν επιπλέον στοιχεία που λένε ότι αυτή η εκδοχή είναι μόνο ένα μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου. Κι αυτό συμβαίνει διότι τα στοιχεία δείχνουν κάτι εκπληκτικό.

Αυτά τα αρχαία τείχη κρυπτογραφούν ζώα, ανθρώπους και ιερά σύμβολα, τονίζοντας τα βασικά στοιχεία της κουλτούρας Inca και Pre-Inca του αρχαίου Περού, τα οποία πέρα τα ίδια τα τείχη αυτά καθεαυτά, φαίνεται να “κοσμούν” ολόκληρες περιοχές που φαίνονται από ορισμένο ύψος ή σε ένα χάρτη ακριβείας.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

The Secret Code of the Peruvian Stone Walls | Ancient Architects

diadrastika.com

loading...