Πώς να Προετοιμαστείτε για το Wesak: την Ισχυρότερη Πανσέληνο του Έτους, τον Μάιο

Πώς να Προετοιμαστείτε για το Wesak: την Ισχυρότερη Πανσέληνο του Έτους, τον Μάιο

Ως πανσέληνο ορίζουμε τη σεληνιακή φάση κατά την οποία η σελήνη βρίσκεται στο μέγιστο εύρος και φέγγος της, όπως την παρατηρούμε από τη Γη. Κατά τη διάρκεια της εκάστοτε πανσελήνου που πραγματοποιείται 14 ή 15 ημέρες μετά τη πρώτη νέα σελήνη του εκάστοτε μηνος, το εκλειπτικό γεωγραφικό μήκος μεταξύ του Ήλιου και της Σελήνης διαφέρει κατά 180 μοίρες.

Σε όλα τα μεγάλα πνευματικά και φιλοσοφικά συστήματα του κόσμου, η φάση της πανσελήνου θεωρείται μια ιερή στιγμή ζεύξης της ύλης και του πνεύματος. Μια ευκαιρία βαθιάς αυτοσυνειδητοποίησης και κάθαρσης από ότι μας εμποδίζει να συνειδητοποιήσουμε και βιώσουμε την πραγματική μας υπόσταση.

Μια μαγική στιγμή κατά τη διάρκεια της οποίας, η εξελικτική ροή που μας καθοδηγεί από τη γέννηση της ανθρώπινης ύπαρξης κορυφώνεται, προσφέροντας μας τη δυνατότητα να δρέψουμε τεράστια πνευματικά οφέλη. Μια πραγματική ευκαιρία και επαναλαμβάνεται κυκλικά κάθε μήνα, καλώντας μας σε μια άγρυπνη και συνεχή προσπάθεια «αφύπνισης»τόσο για τον καθένα και τη κάθε μια από εμάς ξεχωριστά, όσο και για ολόκληρη την ανθρωπότητα ως μια ολότητα λόγου, πράξης, σκέψης και συνείδησης.

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του μηνός Μαίου έχουμε το ορόσημο της Πανσελήνου του Wesak, που πραγματοποιείται πάντα στον αστρολογικό άξονα Ταύρου- Σκορπιού και είναι γνωστή ως η Πανσέληνος του Βούδα.

Σύμφωνα με έναν αρχαίο μύθο κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της πανσελήνου του Wesak, ανοίγει η θεραπευτική πύλη της Συμπόνοιας και οι ευλογίες της Θείας Αρχής κατακλύζουν την ανθρωπότητα, σηματοδοτώντας τη δυνατότητα για μια νέα αρχή, μια νέα ζωή για όλους ανθρώπους, ένα νέο εξελικτικό στάδιο για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η μεταμορφωτική επίδραση των ενεργειών που λαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου διαρκούν κάθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και επηρεάζουν τις δομές της ζωής μας πολύπτυχα και εις βάθος δημιουργώντας ή αποδομώντας ισορροπίες ώστε να μας οδηγήσουν πραγματικά στο αυθεντικό, εξελικτικό μονοπάτι που οφείλουμε να βαδίσουμε τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Έχω παρατηρήσει πως κατά τη διάρκεια αυτή της πανσελήνου πολλοί άνθρωποι ωθούνται να κάνουν τις τομές που ίσως για πολλά χρόνια διστάζουν να πραγματοποήσουν στη ζωή τους.

Είτε βρίσκουν οι ίδιοι τη δύναμη και το κουράγιο ή ωθούνται βίαια από την ίδια τη ζωή να αφήσουν δομές, σχέσεις και οχήματα που δεν τους ταιριάζουν πια για να ακολουθήσουν τη πραγματική δική τους «φυλή». Τη «φυλή» που πραγματικά ανήκουν, χωρίς να καταβάλουν κόπο, χωρίς να στεγνώνουν, χωρίς να νιώθουν τύψεις και ενοχές, χωρίς να χειραγωγούν και να χειραγωγούνται από κανένα.

Οι δημιουργικοί άνθρωποι απευλευθερώνονται και συνδέονται με την «καλλιτεχνική» φυλή, οι τεχνοκράτες με την «παραγωγική» φυλή, οι οικογενειάρχες με τη φυλή των σχέσεων και της παράδοσης, οι συγγραφείς με τη φυλή της «διανόησης» και οι άνθρωποι που εξελίσσονται πνευματικά με την πραγματική πνευματική τους οικογένεια.

Οι ημέρες λίγο πριν και μετά το Wesak είναι μεγάλης σπουδαιότητας, μια και προσφέρουν μια τεράστια ευκαιρία κάθαρσης και ισόρροπης αφομοίωσης της ενεργοποίησης που συντελείται κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου.

Πώς να προετοιμαστείτε για το Wesak:
  • 2 ημέρες πριν αφιερώστε λίγο χρόνο για ποιοτική ανάπαυση και εναρμόνιση περπάτημα στη Φύση, κολύμπι στη θάλασσα. Αποφύγετε την πολυδραστηριότητα.
  • Κρατείστε την τροφή σας όσο πιο απλή και θρεπτική μπορείτε. Αποφύγετε τις βαριές ζωικές και τις επεξεργασμένες τροφές, καθώς και τις τροφές που έχουν έντονα διεργετική επίδραση όπως η ζάχαρη, το αλκολ και ο καφές.
  • Διαφυλάξτε την ηρεμία του νου σας από τα πολλαπλά και αλλεπάλληλα ερεθίσματα και στρέψτε την προσοχή σας προς τα μέσα, παρατηρώντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα που είναι κυρίαρχα κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και στα όνειρα σας κατά τη νύχτα.
  • Αν υπάρχουν άνθρωποι ή σχέσεις ή εμπειρίες από το πρόσφατο ή μακρινό παρελθόν σας που σας έχουν πληγώσει, προσπαθήστε να απελευθερώσετε από το σύστημα σας οποιοδήποτε τοξικό και αρνητικό συναίσθημα. Είμαστε όλοι άνθρωποι και βαδίζουμε ο καθένας στο δικό του εξελικτικό μονοπάτι. Όλοι ανεξαιρέτως κάνουμε λάθη και δημιουργούμε πόνο, συνειδητά ή ασυνείδητα. Συγχωρείστε τους άλλους αλλά και τον εαυτό σας συνειδητά με κατανόηση και συνείδηση, όχι μηχανικά ή ηθικιστικά γιατί πρέπει ή γιατί οφείλουμε να είμαστε καλοί.
  • Διαλογιστείτε, προσευχηθείτε ή απλά ασκήστε ήρεμη ενσυνειδητότητα κατά την ακριβή ώρα πραγματοποίησης της Πανσελήνου.
  • 2 ημέρες μετά κρατείστε ήρεμους και απλούς ρυθμούς για να αφομοιώσετε ισόρροπα την εναρμόνιση της Πανσελήνου και καταγράψτε σκέψεις, εντυπώσεις, όνειρα και συναισθήματα που πηγάζουν από μέσα σας, ως δρομοδείκτη του ατομικού πεπρωμένου σας για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Μη διστάσετε να μας απευθύνετε τυχόν ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με την προετοιμασία.

omorfizoi.gr

loading...