Γνωρίστε τον Πύργο Απολλωνίας: Τα Χάιλαντς της Μακεδονίας με τις 3 Υπέροχες Παραλίες

Γνωρίστε τον Πύργο Απολλωνίας: Τα Χάιλαντς της Μακεδονίας με τις 3 Υπέροχες Παραλίες

Μια χώρα χίλια τοπία.

Είναι αδιάψευστο γεγονός πως σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν μπορείς να συναντήσεις τόσο διαφορετικά και τόσο ξεχωριστά παράλληλα τοπία.

Αυτή τη φορά σας ταξιδεύουμε και πάλι στην πανέμορφη και αγαπημένη μας Καβάλα, έδρα του συνεργάτη μας και “μάτι μας στην Μακεδονία” Σάββα Τσανουσίδη, όπως αναφέρει το updrones.gr, οπότε και μας παρουσιάζει τον Πύργο Απολλωνίας και της 3 υπέροχες παραλίες που βρίσκονται κάτω από αυτόν.

Ένα τοπίο εκπληκτικό όπου η εναλλαγή ανάμεσα στο πράσινο και το γαλάζιο σε συνάρτηση με τον πύργο που δεσπόζει στο τοπίο σε ταξιδεύει στα διάσημα Χάϊλαντς της Σκωτίας.

Πύργος Απολλωνίας

Ο Πύργος της Απολλωνίας υψώνεται στη νότια πλευρά της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, μεταξύ Αμφίπολης και Νέας Περάμου, πάνω σε χαμηλό γήλοφο που «ελέγχει» τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των εκβολών του Στρυμόνα και του κόλπου των Ελευθερών. Βρίσκεται, δηλαδή, ανάμεσα στις δυο βυζαντινές πόλεις-κάστρα: τη Χρυσόπολη στα δυτικά και την Ανακτορόπολη ανατολικά, ενώ περιβάλλεται από οχυρωματικό περίβολο.

Πολλοί ξέρουν το σημείο, ακόμα περισσότεροι έχουν κάνει μπάνιο σ’ αυτό το όχι τόσο φημισμένο -σε σχέση με τους γειτονικούς Αμμολόφους- κομμάτι του παράλιου μετώπου του δήμου Παγγαίου, αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακό και… εξωτικό.

Το υστεροβυζαντινό μνημείο και η γαλαζοπράσινη θάλασσα «ποζάρουν» στον φακό, δείχνοντάς την… ετοιμότητά τους για το καλοκαίρι και τους χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι θα γευτούν και φέτος τα κάλλη τους. Απολαύστε τα…

Πύργος Απολλωνίας τα Χάιλαντς της Μακεδονίας. Ο Πύργος με τις 3 υπέροχες παραλίες. Up Drones

αρχική εικόνα από kavalapost.gr

loading...