Άνοιξε η Τουριστική Περίοδος στο Διάστημα για Μαγικές Βραδιές Ανάμεσα στα Άστρα!

[08/06/2019 - 15:58]

Άνοιξε η Τουριστική Περίοδος στο Διάστημα για Μαγικές Βραδιές Ανάμεσα στα Άστρα!

Αν σας αρέσουν τα ταξίδια και πάντα θα θέλατε να κάνετε ένα, ανάμεσα στα άστρα, μακριά από το οποιοδήποτε απλοϊκό ή κοσμοπολίτικο νησί ή μέρος, οπουδήποτε στον πλανήτη, τότε η NASA σας καλεί σε ένα εκπληκτικό και μαγευτικό ταξίδι, εκτός Γης – αν διατείθεστε να ξοδέψετε κάτι τις παραπάνω.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, η NASA επιβεβαίωσε πως θα επιτρέψει τις επισκέψεις «διαστημικών τουριστών» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το μόνο κατοικήσιμο μέρος εκτός Γης, σε ύψος 300-400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της. Η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος θα συνεργαστεί για τον σκοπό αυτό με ιδιωτικές εταιρείες για την διοργάνωση τέτοιων ταξιδιών, σύμφωνα με το e-daily.gr

H NASA θα χρεώνει για μία διανυκτέρευση στον διαστημικό σταθμό 35.000 δολάρια. Στην τιμή περιλαμβάνεται το φαγητό, το νερό (το οξυγόνο), καθώς και η δυνατότητα επικοινωνίας με τη Γη, η χρήση τουαλέτας και η αποθήκευση αποσκευών. Οι ιδιώτες θα μπορούν να παραμείνουν αρκετές ημέρες στον ISS, αλλά δεν προβλέπεται η άδεια για διαστημικό περίπατο.

Για τη μεταφορά τους θα χρησιμοποιούν υποχρεωτικά διαστημικά οχήματα που κατασκευάζουν η SpaceX (σκάφος Crew Dragon) και η Boeing (Starliner). Οι δύο αυτές εταιρείες θα επιλέγουν τους πελάτες και θα τους χρεώνουν τη μεταφορά, η οποία αναμένεται πως θα είναι το πιο κοστοβόρο μέρος.

Έτσι το εισιτήριο είναι πιθανό να «εκτοξευτεί» στα 58 εκατομμύρια δολάρια – όσο περίπου κοστίζει και η μεταφορά των αστροναυτών της NASA. Εν τω μεταξύ, τα σκάφη των ιδιωτικών εταιρειών δεν είναι ακόμη έτοιμα αλλά αναμένεται να μπορούν να πραγματοποιήσουν πτήσεις από τα τέλη του 2019.

Αν όλα πάνε καλά, τα ιδιωτικά ταξίδια θα ξεκινήσουν από το 2020.

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ