Το Αντικείμενο της Βαλτικής Θάλασσας Είναι στην Πραγματικότητα Υποβρύχιο Καταφύγιο, ισχυρίζεται ερευνητής

Το Αντικείμενο της Βαλτικής Θάλασσας Είναι στην Πραγματικότητα Υποβρύχιο Καταφύγιο, ισχυρίζεται ερευνητής

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι περισσότεροι, ίσως, να θυμούνται ένα περίεργο αντικείμενο που ανακάλυψαν εξερευνητές σε ένα σημείο του βυθού της Βαλτικής Θάλασσας, τον Ιούνιο του 2011.

Το μυστηριώδες αντικείμενο που ονομάστηκε “Ανωμαλία της Βαλτικής Θάλασσας“, είχε μήκος 70 μέτρων (210 πόδια) που εντοπίστηκε με σόναρ στα 100 μέτρα (300 πόδια) κάτω από τα κύματα.

Οι θεωρίες ως προς το τι θα μπορούσε να ήταν αυτό κυμαίνονται από ένα απλό σχηματισμό ενός βράχου στον πάτο, έως τις πολύ εξωφρενικές θεωρίες με τους ισχυρισμούς περί ενός ιπτάμενου οχήματος εξωγήινου πολιτισμού που για κάποιο λόγο βυθίστηκε. Άλλοι ισχυρίστηκαν ότι θα μπορούσαν να είναι τα ερείπια μιας βυθισμένης πόλης που χάθηκε πριν χιλιάδες χρόνια.

Ωστόσο, ορισμένοι συνωμοσιογράφοι ισχυρίζονται, τώρα, ότι η περίεργη ανωμαλία στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας είναι στην πραγματικότητα ένα υποβρύχιο καταφύγιο ή/και αποθηκευτικό χώρος που χρησιμοποιήθηκε κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην συνωμοσιολογική ιστοσελίδα Time Loops, σύμφωνα με την βρετανική express.co.uk, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι η Ανωμαλία της Βαλτικής Θάλασσας μοιάζει με ένα καταφύγιο (bunker) του 19ου ή του 20ού αιώνα του οποίου βλέπουμε την κάτω πλευρά του ανώτατου ορίου. Είναι μια δομή παρόμοια με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τους δύο παγκόσμιους πολέμους.

“Τουλάχιστον τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά του κύριου αντικειμένου μοιάζουν να έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά που εντοπίζονται στα bunkers που βρίσκονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι διάδρομοι και τα δωμάτια είναι χώροι από σκυρόδεμα και όταν τα δύο αντικείμενα ταιριάζουν μαζί, το ύψος του κάθε δωματίου είναι το άθροισμα του χώρου που έχει απομείνει.

Τα μεγέθη των δωματίων και των διαδρόμων δεν είναι ασυνήθιστα για τα bunkers και τις παραλιακές οχυρώσεις.”

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Παρά τις διαμαρτυρίες και τις διαφωνίες των διαφόρων συνωμοσιογράφων, ότι η ανωμαλία της Βαλτικής Θάλασσας δεν είναι φυσική, οι επιστήμονες δηλώνουν ότι στην πραγματικότητα είναι ένας παγετώδης σχηματισμός από την Εποχή των Παγετώνων.

Ο Volker Brüchert, αναπληρωτής καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, δήλωσε:

«Με εκπλήσσει όταν έψαξα το υλικό που βρήκα: μια μεγάλη μαύρη πέτρα που θα μπορούσε να είναι ένας ηφαιστειακός βράχος. Η υπόθεσή μου είναι ότι αυτό το αντικείμενο, αυτή η δομή, σχηματίστηκε κατά την εποχή των παγετώνων πριν από χιλιάδες χρόνια”.

diadrastika.com