Απόφαση ΣΤΑΘΜΟΣ σε Παγκόσμια Κλίμακα για το Facebook. Προετοιμαστείτε για Όσα Ακολουθούν. Η Αρχή Έγινε

[26/06/2019 - 12:58]

Απόφαση ΣΤΑΘΜΟΣ σε Παγκόσμια Κλίμακα για το Facebook. Προετοιμαστείτε για Όσα Ακολουθούν. Η Αρχή Έγινε

Το πολυαγαπημένο (για πολλούς), Facebook, πήρε πριν μερικές ώρες μια απόφαση που μας ενδιαφέρει όλους και που είναι βέβαιο, ότι δεν θα σταματήσει σε αυτήν, αλλά θα προχωρήσει και πολύ βαθιά και μακριά.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, όπως αναφέρεται στο el.gr, θα παραδώσει λίστα με ονόματα ατόμων που έχουν «σημαδευτεί» ως υποκινητές της ρητορικής του μίσους, σε δικαστές, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα νομικές διαδικασίες για να υποστούν τα εν λόγω «σημαδεμένα» άτομα, τις συνέπειες του νόμου.

Το περιστατικό θα λάβει χώρα στη Γαλλία μετά από πιέσεις του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε ζητήσει κατ επανάληψη το διαδίκτυο να πάψει να είναι ελεύθερο και να μετατραπεί σε έναν ελεγχόμενο χώρο στον οποίο δεν θα μπορεί ο καθένας να γράφει ό,τι θέλει.

Θυμηθείτε τι είχε γράψει το el.gr σε άρθρο του στις 24 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους:

Ο Γάλλος πρόεδρος έθεσε την ιδέα της online λογοκρισίας στο ετήσιο δείπνο του αντιπροσωπευτικού συμβουλίου των εβραϊκών θεσμών στη Γαλλία, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να οριστεί νέος τρόπος αντιμετώπισης των δημοσιευμάτων μίσους στο διαδίκτυο.

«Ο αγώνας της Ευρώπης πρέπει να συνεχιστεί, αλλά είναι πολύ αργός», δήλωσε ο Μακρόν, συγκρίνοντας την περίπτωση του διαδικτύου, με όσους καταδικάστηκαν για επεισόδια και χουλιγκανισμό και τους απαγορεύτηκε να παρακολουθήσουν πάλι ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Βλέπουμε επομένως πως ο Γάλλος πρόεδρος, «έτρεξε» το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες, σύμφωνα με το el.gr

Στο σημείο αυτό, να πούμε πως το Facebook και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική πλατφόρμα, μπορεί να σας «σημαδέψει» ως υποκινητές της ρητορικής του μίσους επειδή απλά:

 • Θεωρείτε πως υπάρχουν μόνο δυο φύλα.
 • Αντιστέκεστε στην ισλαμοποίηση της χώρας σας.
 • Μιλάτε ενάντια στις ενέργειες των τρομοκρατών Ισλαμιστών.
 • Διαμαρτύρεστε για τις σφαγές των Χριστιανών παγκόσμια.
 • Υποστηρίζετε πως υπάρχει η Νέα Τάξη των Πραγμάτων.
 • Πιστεύετε πως πράγματι υπάρχουν οι χημικοί αεροψεκασμοί, το σχέδιο μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού, το σχέδιο ελέγχου των ανθρώπων μέσω τσιπαρίσματος κτλ.
 • Θεωρείτε πως η Ατζέντα 21-2030 είναι ένα σατανικό σχέδιο.
 • Μιλάτε εναντίον της Αριστερής ιδεολογίας.
 • Δέχεστε πως ΔΕΝ υπάρχει Κλιματική αλλαγή.
 • Αντιδράτε στην παγκόσμια λογοκρισία σε ΜΜΕ και διαδίκτυο.
 • Προωθείτε τον εθνικισμό, τιμώντας τους εθνικούς σας ήρωες, τις παραδόσεις του τόπου σας κτλ.

Η λίστα των αιτιών για τις οποίες μπορεί να κατηγορηθείτε ως ισλαμοφοβικός, ομοφοβικός και οτιδήποτε άλλο «-φοβικός» είναι τεράστια και διαρκώς…αυξάνεται.

Η απόφαση αυτή του ηγέτη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έρχεται μετά από αρκετές συναντήσεις μεταξύ του CEO του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ και του προέδρου της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

Η Γερμανία έχει ήδη ένα παρόμοιο νόμο που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2018, ο οποίος προβλέπει πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν 24 ώρες περιθώριο, για να καταργήσουν την ρητορική του μίσους, ψεύτικες ειδήσεις και παράνομο υλικό από τη στιγμή που αυτό εμφανιστεί, αλλιώς ή αντιμετωπίζουν πρόστιμα μέχρι και 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Μακρόν μάλιστα, είχε τονίσει πως αυτός ο έλεγχος στο διαδίκτυο πρέπει να εφαρμοστεί παγκόσμια και μόλις μερικούς μήνες μετά τη δήλωσή του αυτή, εφαρμόζεται στη Γαλλία.

Αλήθεια, πόσο καιρό πιστεύετε πως θα χρειαστεί για να εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες, αφού όλες οι χώρες επιζητούν να θωρακίσουν τους πολίτες τους, από τη… ρητορική του μίσους και τα FAKE NEWS ;

Δείτε και σχετικά βιντεάκια:

Facebook to give French hate speech suspects’ info to courts

Exclusive: Facebook to ID French hate speech suspects

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ