Αρχαία Ιερογλυφικά που Θυμίζουν Συσκευές του Σήμερα! Φαντασία ή Πραγματικότητα;

[20/06/2019 - 08:58]

Αρχαία Ιερογλυφικά που Θυμίζουν Συσκευές του Σήμερα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ίσως, το πιο χαρακτηριστικό από όλα τα ιερογλυφικά να είναι εκείνα που βρίσκονται στον ναό της Αβύδου και με μία πρώτη ματιά, όσο και με περισσότερες, παραπέμπουν το μυαλό μας να υπολογίσει πως πρόκειται για ιπτάμενα αντικείμενα και άρματα της δικής μας σύγχρονης εποχής μας.

Και δεν είναι μόνο αυτά στην Άβυδο. Αν πάμε νότια της Αβύδου, τα ευρήματα στην πανάρχαια Ελληνική πόλη Τέντυρα (Dendera) της Αιγύπτου, συναντούμε γλυπτά που παραπέμπουν σε ιδιότυπες λάμπες φωτισμού.

Άραγε, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι λιθογράφοι διέθεταν μεγάλη φαντασία ή μήπως διαθέτουμε εμείς σήμερα; Κι όμως, στο μουσείο της σύγχρονης Τέντυρας, υπάρχει αναπαράσταση της αρχαίας λυχνίας, η οποία τίθεται σε λειτουργία. Περίεργο δεν είναι να λειτουργεί; Διέθεταν οι αρχαίοι γνώσεις ηλεκτρισμού;

Σύγχρονες έρευνες στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο, υποστηρίζουν ότι συγκεντρώνει ενέργεια που την εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο σημείο της.

Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα Γερμανών και Ρώσων ερευνητών ανακάλυψε ότι εστιάζει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στους θαλάμους της και την συγκεντρώνει κάτω από την επιφάνεια, εκεί όπου βρίσκεται ο λεγόμενος «ημιτελής» θάλαμος!

Επιπλέον, η διάταξη κάποιων αρχαιολογικών χώρων παραπέμπουν άμεσα σε εξελιγμένες πλακέτες ηλεκτρονικών συστημάτων. Μία ακόμα σύμπτωση;

Και αυτά είναι μόνο ελάχιστα από τα πολύ περίεργα που συμβαίνουν στις αρχαίες αιγυπτιακές δομές και τα συγκροτήματά τους, αλλά και τις διακοσμητικές τάσεις επάνω τους.

Και μετά αναρωτιέται κάποιος, ύστερα από τόσες συμπτώσεις, μήπως τελικά οι αρχαίοι άνθρωποι που έζησαν λίγες χιλιάδες χρόνια πριν από εμάς να είχαν σε χρήση τέτοιου είδους μηχανήματα και οχήματα, αλλά και συσκευές και εφευρέσεις;

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα και, κυρίως, να δείτε αυτά στα οποία οποία αναφερθήκαμε αλλά και περισσότερα:

3,000 Year Old Hieroglyphs Resemble Futuristic Things

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ