Η DARPA Θέλει να Δημιουργήσει Όπλα Ελεγχόμενα από το Μυαλό

Η DARPA Θέλει να Δημιουργήσει Όπλα Ελεγχόμενα από το Μυαλό

H Υπηρεσία Έρευνας Προηγμένων Αμυντικών Προγραμμάτων (DARPA), έχει κατηγορηθεί, κατά καιρούς από συνωμοσιογραφικούς κύκλους για τον σχηματισμό τεχνολογίας η οποία έχει ως σκοπό όχι την άμυνα αλλά την ύπουλη επέμβαση κατά την ανθρωπότητας ή τον έλεγχό της.

Πρόσφατα, φαίνεται πως ανακοίνωσε ότι αναζητούσε μη επεμβατικούς τρόπους προκειμένου «να επιτύχει υψηλού επιπέδου συστήματα εγκεφαλικής επικοινωνίας χωρίς χειρουργική επέμβαση».

Ο οργανισμός, όπως εξήγησε σε δύο πρόσφατα δελτία τύπου, θέλει να δημιουργήσει νοητικά ελεγχόμενα πολεμικά όπλα, οπότε και σχημάτισε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Μη Επεμβατική Νευροβιοτεχνολογία Νέας Γενιάς (Ν3).

Το μεγάλο στοίχημα της DARPA είναι οι στρατιώτες να είναι σε θέση να ελέγχουν τα μηχανήματα με το μυαλό τους, γι’ αυτό και σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στις 20 Μαΐου 2019, χρηματοδοτεί 6 εταιρείες για την υποστήριξη του προγράμματος N3.

Ωστόσο, οι τεχνικές αυτές δεν είναι κατάλληλες για τους αρτιμελείς ανθρώπους. Τώρα, η DARPA, μέσω του νέου της προγράμματος Νευροβιοτεχνολογία Νέας Γενιάς (Ν3), επιδιώκει να επιτύχει υψηλής ποιότητας εγκεφαλικά συστήματα επικοινωνίας χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Εάν δεν το βρίσκετε ανατριχιαστικό, συνεχίστε να διαβάζετε.

«Η DARPA δημιούργησε το πρόγραμμα N3, προκειμένου να ακολουθήσει μια πορεία προς ένα ασφαλές, φορητό σύστημα νευρικής διασύνδεσης ικανό να διαβάζει και να γράφει ταυτόχρονα σε πολλαπλά σημεία του εγκεφάλου» δήλωσε ο Δρ Al Emondi, υπεύθυνος προγράμματος στο Γραφείο Βιολογικών Τεχνολογιών της DARPA (BTO). «Η υψηλής ποιότητας, μη χειρουργική νευροτεχνολογία, ήταν ασύλληπτη. Τώρα όμως, χάρη στις πρόσφατες εξελίξεις στη βιοϊατρική μηχανική, τις νευροεπιστήμες, τη συνθετική βιολογία και τη νανοτεχνολογία, πιστεύουμε ότι ο στόχος είναι εφικτός»

Τον Νοέμβριο του 2018, το περιοδικό The Atlantic δημοσίευσε μια αποκαλυπτική έκθεση για την DARPA. Ανάμεσα σε άλλα διαβάζουμε:

Για Δεκαετίες, η DAPRA ονειρευόταν την συγχώνευση ανθρώπων και μηχανών.  Πριν μερικά χρόνια, όταν η προοπτική νοητικώς ελεγχόμενων όπλων, πέρασε στη διαχείριση της φήμης του οργανισμού (Δημόσιες Σχέσεις), οι αξιωματούχοι κατέφυγαν σε χαρακτηριστική ευρηματικότητα.

και

«Οι στρατιώτες που δεν έχουν φυσικούς, ή διανοητικούς περιορισμούς θα είναι το κλειδί για την μελλοντική επιβίωση και την δεσπόζουσα θέση»  προέβλεψε ο Michael Goldblatt, ο οποίος υπήρξε υπεύθυνος επιστήμης και τεχνολογίας της McDonald’s, πριν γίνει μέλος της DARPA το 1999.

Όπως γίνεται φανερό εδώ και δεκαετίες, η DARPA προσπαθεί να δημιουργήσει υπερστρατιώτες με ρομποτική τεχνολογία.

Ωστόσο, το DARPA δεν είναι η μόνη οντότητα που παίζει με τη συγχώνευση μυαλού-μηχανής. Αρκετές εταιρείες και νευρο-μηχανικοί, όπως το Facebook και η Neuralink του Έλον Μασκ, αναπτύσσουν επίσης διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή.

με στοιχεία από το katohika.gr μέσω του THE ORGANIC PREPPER άρθρο της δημοσιογράφου υπό το ψευδώνυμο Ντάγκνυ Τάγκαρτ

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

loading...