Δίνη: Ένα Παράξενο Φαινόμενο κοντά στο Κιβέρι Αργολίδας

Δίνη: Ένα Παράξενο Φαινόμενο κοντά στο Κιβέρι Αργολίδας

Η Ελλάδα έχει τόσα πολλά αξιοθέατα που για να τα επισκεφθεί κάποιος όλα χρειάζεται ένα πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ίσως, μια ολόκληρη ζωή.

Επιπλέον, αρκετά μέρη δεν είναι προσβάσιμα εύκολα, ενώ η απλή πεζοπορία δεν προσφέρεται πάντα για κάποια μέρη που πρέπει να τα δει ο επισκέπτης από ψηλά.

Ευτυχώς, στην σύγχρονη εποχή μας, με την τεχνολογία που διαθέτουμε μπορούμε να απολαύσουμε κάποια τοπία, μέσα από τα “μάτια” ενός drone!

Πετάμε, λοιπόν, πάνω από έναν τόπο ξεχωριστό, όπως αναφέρεται και στην περιγραφή του βίντεο που ακολουθεί από το κανάλι haanity του YouTube:

“Δίνη” (κατά τον Παυσανία) ή “Ανάβαλος” (στη σύγχρονη εποχή). Βρίσκεται κοντά στο Κιβέρι Αργολίδας. Μία πηγή- τέρας με ασύλληπτες ποσότητες νερού που – παρότι αρδεύουν το μεγαλύτερο μέρος της Αργολίδας – περισσεύουν και χύνονται βίαια σε μια τρελή “κούρσα” μέσα στη θάλασσα.

Λόγω των τεραστίων ποσοτήτων γλυκού (υφάλμυρου) νερού, το 1990 έγιναν σκέψεις από την τότε Κυβέρνηση Μητσοτάκη ώστε οι πηγές του Ανάβαλου να χρησιμοποιηθούν ώστε να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετώπιζε η Αθήνα.

Κατά τον Παυσανία, οι αρχαίοι Αργείοι έριχναν στις πηγές αυτές διακοσμημένα με χαλινάρια άλογα για να κατευνάσουν τον Ποσειδώνα. Ακόμη όμως και σήμερα πολλοί γειτονικοί νομοί θέλουν να επωφεληθούν από αυτή την πηγή – τέρας και να αρδεύσουν τους κάμπους τους.

Πως δημιουργούνται αυτές οι δίνες;

Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών που ακολουθούν το βίντεο, οι δίνες δημιουργούνται από αντλίες που εξάγουν το νερό που συγκεντρώνεται εντός αυτού του μικρού φράγματος, για να μην δημιουργηθεί υπερχείλιση. Το μέρος βρίσκεται κοντά στο Άστρος Κυνουρίας.

Απολαύστε την πτήση!

Δίνη: Τα “τρέλα νερά” που θα έσωζαν την Αθήνα από τη λειψυδρία

diadrastika.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

loading...