Το DNA μας Είναι ένας Κώδικας. Αλλά Ποιος τον Δημιούργησε;

[25/06/2019 - 16:58]

Το DNA μας Είναι ένας Κώδικας. Αλλά Ποιος τον Δημιούργησε;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όλοι έχουμε ακούσει για το DNA ή DeoxyriboNucleic Acid και στα ελληνικά: ΔεοξυριβοΝουκλεϊκό Οξύ. Είναι το νουκλεϊκό οξύ που περιέχει τις γενετικές πληροφορίες που καθορίζουν τη βιολογική ανάπτυξη όλων των κυτταρικών μορφών ζωής και συνήθως είναι σε μορφή διπλής έλικας.

Με απλούστερα λόγια, πιο κοντά στην καθημερινότητά μας: είναι το λογισμικό που τρέχει τη ζωή. Πιο απλά: είναι ένας κώδικας για να παράγει ζωή.

Ο Stephen Meyer. PhD, Director of the Center for Science and Culture στο Ινστιτούτο Discovery, μας εξηγεί ότι γνωρίζοντας και παρατηρώντας τον κόσμο που ζούμε μαθαίνουμε ότι “οι πληροφορίες προέρχονται πάντα από μια έξυπνη πηγή”. Η απλή εφαρμογή αυτής της γνώσης στις βιολογικές πληροφορίες, στο DNA, φαίνεται να οδηγεί σε ένα συμπέρασμα για έναν πολύ έξυπνο σχεδιασμό. 

Αν ο κώδικας DNA μας είναι πιο πολύπλοκος από οποιοδήποτε ανθρωπογενές λογισμικό, από πού προέρχεται και πώς δημιουργήθηκε αυτό το λογισμικό;

Έχετε αναρωτηθεί ποιος ή τι, είτε πως δημιουργήθηκε αυτός ο κώδικας που μπορεί να δημιουργήσει π.χ. έναν ολόκληρο άνθρωπο; Πολλά πράγματα στην ζωή και στην φύση, δημιουργούνται τυχαία. Μπορεί η “τύχη” να βοήθησε τόσο πολύ σε αυτή την δημιουργία του συγκεκριμένου κώδικα;

Μήπως, είναι ένας κώδικας που έφτιαξε ο Θεός κάποια στιγμή, την ημέρα της δημιουργίας του ανθρώπου, ή και πιο πριν, όταν πρωτάρχισε να δημιουργεί τον κόσμο; Θα μπορούσε το DNA να είναι αποτέλεσμα κάποιου εξωγήινου πολιτισμού; Είναι δυνατόν, μέσα στη διάρκεια των πολύ πρώτων εκατομμυρίων ετών της ύπαρξης του πλανήτη μας, να ταίριαξαν τυχαία, όλα εκείνα τα στοιχεία που έφτιαξαν αφ’ εαυτού τους τον κώδικα DNA; Και… τέλος… Πως προγραμματίστηκε τόσο τέλεια;

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δούμε τον Stephen Meyer, PhD, διευθυντή του Κέντρου Επιστήμης και Πολιτισμού στο Ινστιτούτο Discovery και συγγραφέα του Signature in the Cell: DNA and the Evidence for Intelligent Design, καθώς και άλλους να λένε τις απόψεις και τις εκτιμήσεις τους πάνω σε αυτό το θέμα:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

DNA Is Code: Who Coded It? (Science Uprising 03)

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ