Ελέφαντες «Κηδεύουν» το Μικρό τους: Ένα Βίντεο που Συγκίνησε Ολόκληρο τoν Πλανήτη

Ελέφαντες «Κηδεύουν» το Μικρό τους: Ένα Βίντεο που Συγκίνησε Ολόκληρο τoν Πλανήτη

Σίγουρα, έχουμε την εντύπωση ότι μόνον οι άνθρωποι ακολουθούν κάποιους κανόνες, ή ακόμα και ταφικά έθιμα, σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώα του πλανήτη μας. Ωστόσο, όπως φαίνεται, τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Το βίντεο που πόσταρε στο Twitter ο Parveen Kaswan, ένας δασονόμος της αρμόδιας υπηρεσίας της Ινδίας, αποτελεί άλλη μία τρανή απόδειξη της ξεχωριστής ευφυΐας, της ευαισθησίας των ελεφάντων αλλά και των ισχυρών δεσμών μεταξύ των μελών του κοπαδιού, όπως μαθαίνουμε από το cnn.gr. Κάτι παρόμοιο βλέπουμε και σε άλλα θηλαστικά, όπως θα μπορείτε να διαπιστώσετε και με το μεθεπόμενο βίντεο.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ένας ελέφαντας που διασχίζει το δρόμο, μεταφέροντας με την προβοσκίδα του το νεκρό μωρό του. Ο ελέφαντας αφήνει το μωρό κάτω, φαινομενικά περιμένοντας και τους υπόλοιπους του κοπαδιού να φτάσουν. Λίγα δευτερόλεπτα μετά κι ενώ σε απόσταση παρακολουθεί μία ομάδα ανθρώπων, από το δάσος ξεπροβάλλουν κι άλλοι ενήλικοι ελέφαντες σε μία ιεροτελεστία, όπως εξηγούν οι ειδικοί, που μοιάζει με κηδεία.

«Αυτό θα σας συγκινήσει. Κηδεία από ελέφαντες που θρηνούν, μεταφέροντας το νεκρό σώμα ενός μωρού. Η οικογένεια απλώς δε θέλει να αφήσει το μωρό», γράφει ο Parveen Kaswan κάτω από το βίντεο.

Το βίντεο αυτό έχει κάνει το γύρο του κόσμου, με χιλιάδες share και πολλαπλάσια σχόλια, προκαλώντας συγκίνηση αλλά και θαυμασμό για το μεγαλειώδες αυτό θηλαστικό.

Tweets

Σύμφωνα με το περιοδικό Smithsonian, οι ελέφαντες είναι γνωστό πως πενθούν τους νεκρούς τους και τιμούν τις σορούς τους. Έχουν καταγραφεί να περικυκλώνουν το νεκρό μέλος της αγέλης και επανειλημμένως να το μυρίζουν και το ακουμπούν με την προβοσκίδα τους.

Parveen Kaswan/Twitter

Ανάλογες συμπεριφορές έχουν παρατηρηθεί και από άλλα θηλαστικά. Πέρυσι, είχε κυκλοφορήσει βίντεο με μία φάλαινα όρκα που, αρνούμενη να το εγκαταλείψει, μετέφερε το νεκρό μωρό της για πάνω από δύο εβδομάδες, προτού το αφήσει στα νερά του Καναδά.

loading...