Επέζησε από 3 Καταστροφές σε 3 Διαφορετικά Πλοία

[06/06/2019 - 11:39]

Επέζησε από 3 Καταστροφές σε 3 Διαφορετικά Πλοία

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, το ταξίδι με πλοίο ήταν όλα τα λεφτά. Η White Star Line ήταν μια από τις πιο πολυτελείς ναυτιλιακές γραμμές της εποχής, κυρίως για πλούσιους και διάσημους.

Παράλληλα υπήρχε η φήμη ότι τα πλοία τους δεν βυθίζονται. Όπως, όμως, αποδείχτηκε τίποτα δεν έδινε εγγύηση για ομαλή και ασφαλή ναυσιπλοΐα και, αυτό, η Violet Constance Jessop το βίωσε στο πετσί της με τον πιο σκληρό τρόπο καθώς κατάφερε και επέζησε από τρεις καταστροφές σε τρία διαφορετικά πλοία, που όλα ανήκαν στην White Star Line!

Ήταν, θα λέγαμε μία τυχερή μέσα στην ατυχία της.

Η Violet Jessop απασχολήθηκε ως συνοδός ωκεάνιων γραμμών με τη Royal Mail Line. Αυτό ήταν πραγματικά ασυνήθιστο για μια γυναίκα της ηλικίας της. Έτσι στα 21 της φορούσε μεγαλίστηκα ρούχα ώστε να μπορεί να μοιάζει κι εκείνη μεγαλύτερη σε ηλικία.

Το 1911 άρχισε να εργάζεται στο δίκτυο της White Star Line, το οποίο ήταν τότε το μεγαλύτερο από όλα τα επιβατηγά πλοία, άλλων ναυτιλιακών εταιριών. Εκεί ήταν όπου η Jessop γνώρισε την πρώτη καταστροφή.

Στα πλοία Ολίμπικ, Τιτανικός και Βρετανικός, η Violet Jessop βρέθηκε να χαροπαλεύει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αλλά σίγουρα δεν έζησε τις καλύτερες στιγμές που θα μπορούσε να απολαύσει κάποιος σε κρουαζιερόπλοια.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

A Legendary Woman Who Escaped the Titanic, Britannic, And Olympic

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ