Εξωγήινες Δομές στον Αστεροειδή Έρως φωτογραφίζονται από το διαστημικό NEAR Shoemaker

Εξωγήινες Δομές στον Αστεροειδή Έρως φωτογραφίζονται από το διαστημικό NEAR Shoemaker

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι εικόνες που τραβήχτηκαν στον αστεροειδή 433 Eros από τον ανιχνευτή NEAR Shoemaker την 1η Μαΐου 2000, σε τροχιακό υψόμετρο 53 χιλιομέτρων, δείχνουν μυστηριώδεις δομές, οι οποίες πυροδοτούν διάφορες εικασίες για το τι μπορεί να είναι και σε ποιούς να ανήκουν.

Το 1996 η NASA αποφάσισε να στείλει ένα ανιχνευτή στον Έρως, προκειμένου να αποκτήσει κοντινές φωτογραφίες από αυτόν τον αστεροειδή, χωρίς περιέργως να το κάνουν αυτό για κοντινότερους στη Γη, όπως οι 1943 Anteros, 3361 Orpheus και 4660 Nereus. Για ποιο λόγο έγινε αυτή η διάκριση και η προτίμηση; Υποπτευόντουσαν ή ήξεραν κάτι;

Όταν ο ανιχνευτής πλησίασε αρχικά έδινε έγχρωμες εικόνες μιας τεράστιας κίτρινης πέτρας. Κάποια στιγμή παρατηρήθηκε μια μεταλλική λάμψη και “κάτι” από γκρίζο-λευκό, πολύ εμφανές στο κίτρινο φόντο του 433 Eros.

Ξαφνικά, εκείνη τη στιγμή η κάμερα σταμάτησε να μεταδίδει εντελώς και συνέχισε με ασπρόμαυρες φωτογραφίες μόνο αφού είχε περάσει τον αστεροειδή περισσότερο από 100 χλμ, όπως αναφέρεται στο segnidalcielo.it

Η κάλυψη της NASA

Η NASA στην ιστοσελίδα της http://near.jhuapl.edu/ εισάγει κάποιες εκατοντάδες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον NEAR λίγο αργότερα, κάνοντας μία πολύ προσεκτική επιλογή ανάμεσα σε 600.000 εικόνες. Όλες φαίνεται να είναι σκόπιμα σκοτεινές και με πολύ χαμηλή ανάλυση, δύσκολο να μελετηθούν χωρίς αξιοπρεπή ψηφιακή εργασία.

Ο Ιταλός ερασιτέχνης αστρονόμος Pilolli, μαζί με άλλους ερευνητές, καταφέρνει να πραγματοποιήσει γραφικές επεξεργασίες, αρχίζοντας να φωτίζει και να μεγεθύνει.

Μετά από αυτές τις επεξεργασίες, εμφανίστηκαν τελικά περίεργες δομές και αντικείμενα που προφανώς η NASA είχε αποφύγει να επισημάνει στις αναφορές της.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Εξωγήινες Δομές στον Αστεροειδή Έρως φωτογραφίζονται από το διαστημικό NEAR Shoemaker

Μεταξύ των διαφόρων «ανωμαλιών» υπάρχουν και εκείνες που φαίνεται να αντιστοιχούν σε τεχνητές κατασκευές, ειδικότερα η φωτογραφία 0132577092 (επάνω).

Την αυθεντική φωτογραφία μπορείτε να βρείτε εδώ:

Ένα αρχαίο εξωγήινο φυλάκιο

Ο Δρ. Yves Vaillancourt, ειδικός στην επεξεργασία εικόνων, αφού μέτρησε την προβολή σκιάς, σε μία άλλη φωτογραφία κατάφερε να ολοκληρώσει ένα τρισδιάστατο σχέδιο (φωτογραφία παρακάτω) οπότε δίνει μια ιδέα για το αντικείμενο και ότι φαίνεται να είναι μια τεχνητή, σταθερή δομή, όπως ένα είδος βάθρου ή πλατφόρμας ενός κτιρίου ή μνημείο που κτίστηκε πάνω σε έναν κρατήρα αστεροειδών.

Ο ίδιος δήλωσε: “Με λίγη φαντασία… Θα ήθελα επίσης να πω ότι αυτή η δομή θα μπορούσε να είναι ένα αρχαίο εξωγήινο φυλάκιο ή ένα είδος μηχανής εξόρυξης”:

Εξωγήινες Δομές στον Αστεροειδή Έρως φωτογραφίζονται από το διαστημικό NEAR Shoemaker

Την αυθεντική φωτογραφία μπορείτε να βρείτε εδώ:

Δεδομένου ότι οι αναλύσεις που συλλέχθηκαν από το NEAR Shoemaker και αφορούν τον Eros δείχνουν ότι θα μπορούσε να περιέχει 20.000 δισεκατομμύρια κιλά αλουμινίου και παρόμοιες ποσότητες μετάλλων που είναι σπάνιες στη Γη, όπως ο χρυσός και η πλατίνα, δεν είναι απίθανο, λοιπόν, το λεγόμενο εξωγήινο αντικείμενο να είναι στην πραγματικότητα μια μηχανή εξόρυξης που χρησιμοποιήθηκε από έναν προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό για την βγάλει όλα αυτά τα πολύτιμα μέταλλα.

Ο Patrick Nahon, επαγγελματίας σχεδιαστής γραφικών και μέλος της ερευνητικής ένωσης UFO της Γαλλίας, πρόσθεσε ότι “αν και η φωτογραφία που δημοσιεύεται από τη NASA είναι κακής ποιότητας, είναι σαφές ότι μπορούμε να επαληθεύσουμε ότι υπάρχει γεωμετρική δομή τεχνητής προέλευσης σε αντίθεση με το περιβάλλον έδαφος και ότι η NASA δηλώνει ψευδώς ότι είναι μια ορθογώνια πέτρα”.

Ο Robin ξεπερνά το περιγραφικό και εκφράζει την άποψή του: “Είναι σαφές ότι η NASA δεν μπορεί και δεν θέλει να δώσει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την παρουσία του εξωγήινου στο ηλιακό μας σύστημα και δεν επιθυμεί να ανακοινώσει αυτές τις εκθέσεις για το μέλλον”.

Στις 16 Οκτωβρίου 2017, το κανάλι Secureteam10 του You Tube παρουσίασε εικόνες που τραβήχτηκαν από τον αισθητήρα NEAR και καταγράφηκαν γύρω από τον αστεροειδή 433 Eros και παρουσιάστηκαν από τη NASA πολλά χρόνια αργότερα.

Σε αυτές τις εικόνες είναι μια ορατή ανωμαλία, μια μυστηριώδης δομή μέσα σε έναν κρατήρα, την ίδια εικόνα που τονίζει ο Ιταλός αστρονόμος Pilolli και μελετήθηκε από τους Γάλλους ερευνητές Robin, Nahon και Vaillancourt πριν από λίγο καιρό.

Είναι αυτή η δομή μία κατασκευή, ένα εξωγήινο φυλάκιο, μια εξωγήινη βάση ή μια μηχανή εξόρυξης; Δείτε το βίντεο:

ANCIENT RELIC Discovered On Drifting Asteroid? 10/16/17

diadrastika.com