Ο

Ο “Ιπτάμενος Δίσκος” που Προσγειώθηκε στους Ολυμπιακούς του 1984

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τον Ιούνιο του 1984 μια δημοσκόπηση για το περιοδικό American Psychology αποκάλυψε ότι το ήμισυ της χώρας πίστευε στα UFOs. Δύο μήνες αργότερα η τελετή λήξης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες αντικατόπτριζε την έντονη γοητεία της Αμερικής με την ιδέα της εξωγήινης επίσκεψης να είναι το επίκεντρο της Ολυμπιακής τελετής εκείνης της χρονιάς.

Ήταν η σταδιακή προσγείωση ενός γιγαντιαίου ιπτάμενου δίσκου και η επακόλουθη εμφάνιση από μέσα ενός εξωγήινου όντος που δήλωσε επισήμως ότι το παιχνίδι τελείωσε.

Ήταν ένα φοβερό θέαμα που εμπνεύστηκε σαφώς από τις τελικές σκηνές του Close Encounters of the Third Kind, ένα φίλμ του Spielberg.

Αν και το θέαμα ήταν φανταστικό – ή μία ακόμα αμερικανιά, όπως θα λέγαμε – έφερε πλήθος κόσμου και ειδικά πολλών συνωμοσιογράφων σε κόντρες, για το αν και κατά πόσο έπρεπε να γίνει ένα τέτοιο σόου, για το αν και κατά πόσο προετοίμαζε τον κόσμο για μελλοντικές “επισκέψεις”, για το αν και κατά πόσο η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε – και πόσα – σχετικά με τους εξωγήινους.

Το θέμα με τις μέρες και τα χρόνια απέκτησε μία μεγάλων διαστάσεων θεωρία συνωμοσίας που είχε πάρα πολλές πτυχές και πολλά παρακλάδια. Ωστόσο, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τι περιπτώσεις, δεν βγάζει κάποιος εύκολα άκρη, καθώς οι ισχυρισμοί είναι απανωτοί και οι ενδείξεις χιλιάδες, ενώ αποδείξεις χειροπιαστές δεν υπάρχουν ή συγκαλύπτονται, όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί τέτοιων θεωριών.

Διαβάστε επίσης: Το Πείραμα των Illuminati στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Did They Land At The Olympics? What Came Out of That Craft?

diadrastika.com

loading...