Άφωνοι οι Επιστήμονες με Καλαμάρι Μήκους Πάνω από 3μ. που Καταγράφηκε σε βάθος 760μ. από τη NOAA

Άφωνοι οι Επιστήμονες με Καλαμάρι Μήκους Πάνω από 3μ. που Καταγράφηκε σε βάθος 760μ. από τη NOAA

Η ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Ωκεανικού και Ατμοσφαιρικού Οργανισμού των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ)  κατέγραψε το τεράστιο πλάσμα σε βάθος 759 μέτρων και εκτιμούν ότι έχει μήκος 3-3,7 μέτρων ενώ υπολογίζουν ότι είναι νεαρό σε ηλικία!

Το εκπληκτικό αυτό συμβάν με τεράστιου μήκους καλαμάρι, δεν είναι πρώτη φορά που καταγράφουν, στο φυσικό του περιβάλλον, αλλά η δεύτερη. Και αυτή είναι στον Κόλπο του Μεξικού.

Η πρώτη που κατεγράφη γιγαντιαίο καλαμάρι στο φυσικό περιβάλλον ήταν το 2012 από μια ομάδα Ιαπώνων κοντά στο νησί Τσίτσι στον βόρειο Ειρηνικό ωκεανό.

Πιο συγκεκριμένα, στη δεύτερη περίπτωση, το καλαμάρι πλησίασε τη συσκευή που το κατέγραφε, η οποία θύμιζε λαμπερή μέδουσα, αλλά μόλις κατάλαβε ότι δεν ήταν τροφή, απομακρύνθηκε, όπως διαβάζουμε στη mixanitouxronou.gr.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν βρήκαμε ένα τέρας. Το γιγάντιο καλαμάρι είναι μεγάλο και σίγουρα ασυνήθιστη εικόνα για τους ανθρώπους αλλά αν το βίντεο δείχνει κάτι από τον χαρακτήρα του, αυτό είναι ότι εξεπλάγη από το λάθος του και έφυγε μακριά αφού χτύπησε κάτι που αρχικά φαινόταν ελκυστικό αλλά προφανώς δεν ήταν φαγώσιμο».

Here Be Monsters: Giant Squid Filmed in America’s Backyard

loading...