Πόσο Κοντά Είμαστε στην Κατασκευή Φωτόσπαθων;

Πόσο Κοντά Είμαστε στην Κατασκευή Φωτόσπαθων;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όσοι από εμάς έχουν δει έστω και ένα επεισόδιο την κινηματογραφικής σειράς Star Wars είτε διαφημιστικές αφίσες είτε σκηνές από τις ταινίες, σίγουρα έχουν προσέξει ότι το πιο χαρακτηριστικό όπλο που χρησιμοποιείται εκεί είναι τα λεγόμενα φωτόσπαθα ή lightsabers.

Ο ελαφρύς οπλισμός των Lightsabers μπορεί να είναι ένα κομψό και εύχρηστο όπλα για μια πιο πολιτισμένη εποχή, αλλά σήμερα, υπάρχουν μόνο στον κόσμο της μυθοπλασίας.

Άραγε, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη σύγχρονη τεχνολογία για να δημιουργήσουμε το πιο διάσημο κινηματογραφικό όπλο όλων των εποχών; Στο βιβλίο του Dr. Patrick Johnson, The Physics of Star Wars: The Science Behind a Galaxy Far, Far Away μπορείτε να μάθετε πολλά σχετικά με την πραγματική φυσική που χρησιμοποιείται στον κόσμο του “Πολέμου των Άστρων”.

Αλλά πόσο κοντά είμαστε στην κατασκευή ενός τέτοιου οπλισμού;

Εάν θεωρήσουμε ότι η δέσμη φωτός είναι πλάσμα, υπάρχει ένα διαφορετικό σύνολο ανησυχιών: Ένα καλά σχεδιασμένο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο θα μπορούσε, κατ ‘αρχήν, να περιέχει ένα πλάσμα σε μέγεθος περίπου 3 ποδιών (περίπου ένα μέτρο), σύμφωνα με το nautil.us.

Η επιστήμη προσφέρει μια νέα ελπίδα σχετικά με την κατασκευή φωτόσπαθων καθώς μία έρευνα σχετικά με συσσωρευμένα φωτόνια εμφανίστηκε, όπως αναφέρει το space.com

Φαίνεται, λοιπόν, πως οι επιστήμονες βρίσκονται σε μία φάση όπου είναι θέση να δημιουργούν μορφή ύλης που δεν έχει δει ποτέ πριν κανείς, καθώς σύμφωνα με το phys.org, οι επιστήμονες του Χάρβαρντ και του MIT αμφισβητούν τις συμβατικές γνώσεις για το φως – κι αυτό συμβαίνει χωρίς να πάνε σε έναν γαλαξία μακριά, ή πολύ μακριά για να το κάνουν.

Αυτό που διακρίνεται, τελικά, είναι πως βρισκόμαστε αρκετά κοντά στην κατασκευή των Lightsabers ή αλλιώς Φωτόσπαθων.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Παρακολουθήστε το βίντεο από το κανάλι Seeker του YouTube, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα άγνωστες πτυχές ακαδημαϊκών και καινοτόμων εργασιών που αγωνίζονται για να λύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιστημονικές προκλήσεις της ανθρωπότητας:

How Close Are We to Creating a Lightsaber?

diadrastika.com