Κεφάλι ενός Τεράστιου Προϊστορικού Λύκου Βρέθηκε στη Σιβηρία, 40.000 ετών

Κεφάλι ενός Τεράστιου Προϊστορικού Λύκου Βρέθηκε στη Σιβηρία, 40.000 ετών

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μία πολύ σπουδαία ανακάλυψη έγινε πρόσφατα, ενός γιγαντιαίου λύκου που με τον τρόπο της φαίνεται να επιβεβαιώνει την θεωρία πως κάποτε υπήρχαν γιγαντιαία πλάσματα που που ζούσαν επάνω στην Γη.

Πιο συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2018, ένας Ρώσος περπατούσε κατά μήκος της ακτής του τοπικού ποταμού Tirekhtyakh στην Yakutia όταν είδε ένα τρομακτικό θέαμα: το κομμένο κεφάλι ενός αρχαίου λύκου.

Το κεφάλι είχε καλά διατηρηθεί λόγω του πάγου και εξακολουθούσε να είναι γεμάτο με το τρίχωμα του ζώου ενώ φαίνονταν οι αιχμηρό κυνόδοντες, σύμφωνα με το livescience.com

Ο Pavel Efimov, ο άνθρωπος που το βρήκε, παρέδωσε το αρχαίο κεφάλι σε επιστήμονες, οπότε και αποδείχτηκε πως είχε μήκος γύρω στα 40 εκατοστά (16 ίντσες) την στιγμή που το μέσο μήκος ενός σημερινού λύκου κυμαίνεται από 6 ίντσες (66 cm) έως 34 ίντσες (86 cm), δηλαδή φτάνει περίπου γύρω στα 70-80 εκατοστά. Όπως αντιλαμβάνεστε το κεφάλι του προϊστορικού λύκου είχε μήκος όσο το μισό κορμί ενός σύγχρονου!

Η ανακοίνωση της ανακάλυψης έγινε στο Τόκιο της Ιαπωνίας, κατά τα εγκαίνια μιας έκθεσης Woolly Mammoth  από επιστήμονες της Ιαπωνίας και της Yakutian.

Σύμφωνα με τους Siberian Times, ήταν πλήρως ανεπτυγμένος και η ηλικία του τη στιγμή του θανάτου υπολογίζεται μεταξύ 2 και 4 ετών. Σύμφωνα με Ιάπωνες επιστήμονες, το κεφάλι είναι ηλικίας 40.000 ετών.

«Πρόκειται για μια μοναδική ανακάλυψη των πρώτων υπολειμμάτων ενός πλήρως αναπτυγμένου Πλειστοκένιου λύκου με τον ιστό του να διατηρείται. Θα το συγκρίνουμε με τους σύγχρονους λύκους για να κατανοήσουμε πώς εξελίχθηκε το είδος και να ανασυνθέσουμε την εμφάνισή του», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Albert Protopopov, του Republic of Sakha Academy of Sciences.

Ακολουθούν εικόνες από το ποστ των The Siberian Times:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika.com