Αστρονόμοι Ανακάλυψαν Μεγάλη Μεταλλική Δομή Βαθιά Κάτω από Κρατήρα της Σελήνης. Είναι, τελικά, Τεχνητή Κατασκευή;

Αστρονόμοι Ανακάλυψαν Μεγάλη Μεταλλική Δομή Βαθιά Κάτω από Κρατήρα της Σελήνης. Είναι, τελικά, Τεχνητή Κατασκευή;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι περισσότεροι που ασχολούνται με συναρπαστικές θεωρίες, σίγουρα θα έχουν έχουν ακούσει για εκείνη που θέλει η Σελήνη να είναι μία τεχνητή κατασκευή, ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο που ήρθε από κάπου αλλού και μπήκε σε τροχιά γύρω από την Γη.

Σε πολλά επιχειρήματα έχει βασιστεί αυτή η θεωρία. Κυρίως, όμως, στο ότι κάτω από την πετρώδη επιφάνεια και τους κρατήρες υπάρχει μία τεχνητή μεταλλική σφαίρα.

Τώρα, μία επιστημονική μελέτη έρχεται και αναζωπυρώνει αυτές τις θεωρίες καθώς ανακάλυψαν μία τεράστια μεταλλική δομή βαθιά κάτω από έναν κρατήρα.

Μια μυστηριώδης μεγάλη μάζα υλικού έχει ανακαλυφθεί κάτω από τον μεγαλύτερο κρατήρα του ηλιακού μας συστήματος – στη λεκάνη Aitken του Νότιου Πόλου και μπορεί να περιέχει μέταλλο από κάποιον αστεροειδή που έπεσε κάποτε στη Σελήνη και σχημάτισε τον κρατήρα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Baylor, όπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό phys.org

“Φανταστείτε να παίρνετε ένα σωρό μετάλλων πέντε φορές μεγαλύτερο από το Μεγάλο Νησί της Χαβάης και να το θάβετε κάτω από το έδαφος. Αυτή είναι περίπου, η ποσότητα μίας απροσδόκητης μαζικής ανίχνευσης”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Peter B. James, Ph.D., επίκουρος καθηγητής πλανητικής γεωφυσικής στο Κολλέγιο Τεχνών & Επιστημών του Baylor.

Ο ίδιος ο κρατήρας έχει σχήμα ωοειδές, πλάτος 2.000 χιλιομέτρων – περίπου την απόσταση μεταξύ του Waco, του Τέξας και της Ουάσινγκτον – και είναι αρκετά μίλια βαθιά. Παρά το μέγεθός του, δεν μπορεί να θεαθεί από τη Γη, επειδή βρίσκεται στην απόμερη πλευρά της Σελήνης.

Η μελέτη με την ονομασία “Η βαθιά δομή της λεκάνης του Σεληνιακού Νότιου Πόλου -Αϊτκεν” (Deep Structure of the Lunar South Pole-Aitken Basin) δημοσιεύεται στο περιοδικό Geophysical Research Letters .

Για να μετρήσουν τις ανεπαίσθητες αλλαγές στη δύναμη της βαρύτητας γύρω από τη Σελήνη, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από διαστημόπλοια που χρησιμοποιήθηκαν για την αποστολή Εθνικής Αεροναυτικής και Διαστημικής Διοίκησης (NASA) Gravity Recovery and Interior Laboratory (GRAIL).

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

“Όταν συνδυάσαμε αυτά με δεδομένα σεληνιακής τοπογραφίας από το Lunar Reconnaissance Orbiter, ανακαλύψαμε την απροσδόκητα μεγάλη μάζα εκατοντάδων μιλίων κάτω από τη λεκάνη του South Pole-Aitken “, δήλωσε ο James. “Μια από τις εξηγήσεις αυτής της επιπλέον μάζας είναι ότι το μέταλλο από τον αστεροειδή που σχημάτιζε αυτόν τον κρατήρα εξακολουθεί να είναι ενσωματωμένο στο μανδύα της Σελήνης”.

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι η μεγάλη μάζα μπορεί να είναι μια συγκέντρωση πυκνών οξειδίων που συνδέονται με το τελευταίο στάδιο της στερεοποίησης των θαλασσίων μαγματικών ωκεανών.

Ο James είπε ότι η λεκάνη του Νότιου Πόλου -ϊτκεν – που πιστεύεται ότι έχει δημιουργηθεί πριν από περίπου 4 δισεκατομμύρια χρόνια – είναι ο μεγαλύτερος διατηρημένος κρατήρας στο ηλιακό μας σύστημα.

Ο ίδιος αποκάλεσε τη λεκάνη “ένα από τα καλύτερα φυσικά εργαστήρια για τη μελέτη καταστροφικών επιπτώσεων, μια αρχαία διαδικασία που διαμορφώνει όλους τους βραχώδεις πλανήτες και τα φεγγάρια που βλέπουμε σήμερα”.

Παρακολουθείστε και το βίντεο για να μάθετε περισσότερα:

There’s a GIANT “Anomaly” Buried Under The Moon

diadrastika.com