Το Μυστικό Διαστημικό Πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Το Μυστικό Διαστημικό Πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Το Μυστικό Διαστημικό Πρόγραμμα που εκτελείται από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, με την ονομασία Solar Warden, αφορά την παρακολούθηση των εισερχομένων και εξερχομένων σκαφών στο ηλιακό σύστημα. Περιπολεί και υπερασπίζει το ηλιακό σύστημα και εκτελεί επιθετικές αποστολές σε άλλα αστρικά συστήματα.

Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’90, το Solar Warden μετονομάστηκε σε Radiant Guardian.

Το Radiant Guardian χωρίζεται σε δύο στόλους: Έναν στρατιωτικό επιθετικό/αμυντικό στόλο και έναν επιστημονικό/ στόλο έρευνας και ανάπτυξης.

Για να μπορέσει να εισέλθει ένα εξωγήινο σκάφος στο ηλιακό μας σύστημα, λαμβάνει πρωτόκολλα που μεταδίδονται από έναν ή περισσότερους φάρους έξω από αυτό. Έχουν εντολή να σταματήσουν μέσα σε ένα συγκεκριμένο τεταρτημόριο πριν ταυτοποιηθούν ως φιλικά ή εχθρικά σκάφη. Στη συνέχεια και ανάλογα, λαμβάνουν μια διαδρομή πτήσης από έναν ελεγκτή κυκλοφορίας.

Ο στόλος του Solar Warden αποτελείται από πάνω από οκτώ ομάδες μάχης. Διαθέτει μεταφορικά σκάφη, μαχητικά, ερευνητικά, νοσοκομειακά, μεταφοράς οχημάτων και προμηθειών. Υπάρχουν μεγάλα σκάφη που κάποτε έχουν μήκος μέχρι και δύο χλμ για διαστρικές διαδρομές, σχεδιασμένα για να φιλοξενούν τα πληρώματα τους για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα.

Το πρόγραμμα διαθέτει σταθμούς που βρίσκονται σε όλο το ηλιακό σύστημα, όπου τα σκάφη προσεγγίζουν για επισκευές, είτε για συνέδρια, μεταφορές προσωπικού κλπ. Υπάρχουν βάσεις σε διάφορα φεγγάρια, καθώς και στη Αφροδίτη, στην επιφάνεια της και στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Υπάρχουν επίσης και μερικές βάσεις σε κοντινά αστρικά συστήματα.

Οι αξιωματικοί προέρχονται από τη Ναυτική Διαστημική Διοίκηση. Προσλαμβάνονται ως επί το πλείστον Αμερικανοί, καθώς Βρετανοί και Αυστραλοί. Το προσωπικό μπορεί να διαθέτει Γερμανούς και Κινέζους..

Το Ναυτικό των ΗΠΑ άρχισε να συνεργάζεται με εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών τη δεκαετία του 1950, με σκοπό τη σχεδίαση διαστημικών σκαφών. Τελικά η μαζική κατασκευή τους άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 μέσα σε υπόγεια ναυπηγεία κάτω από τα βουνά Wasatch της Γιούτα και στην Ανταρκτική.

Το 1980, ο πρόεδρος Reagan ενημερώθηκε για την ύπαρξη τεσσάρων ή πέντε εξωγήινων φυλών καθώς και για το Project Solar Warden. Στη συνέχεια ο Reagan προώθησε την ατζέντα του προγράμματος περισσότερο από το αναμενόμενο. Η πρώτη ομάδα μάχης άρχισε να λειτουργεί το 1984. Γενικά ο στόλος έλαβε σημαντικές αναβαθμίσεις κατά τη διάρκεια της προεδρίας Reagan.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

τις πηγές μπορείτε να βρείτε στο Nicos Kastanias

loading...